Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 16

 Cirkus JO-JOO zahájí sezónu v Poděbradech 8. března 2012

Cirkus JO-JOO má za sebou pestrou zimní přestávku, účastnil se natáčení reality show Hotel Paradise a Jaromír JOO se objevil také v porotě festivalu beze-jmena.jpgCirkus Cirkus. A už zítra odpoledne odstartuje svoje turné 2012 první štací v Poděbradech. A kromě proslulé gladiátorské show se Sibiřskými tygry, nebo show na motivy filmu Piráti z Karibiku, se můžete těšit třeba na dvojici artistů, kteří si říkají "Strýc a Synovec" a znáte je z loňské televizní show Československo má talent, nebo výcvik exotických papoušků Ara a vystoupení dalších více jak 60 zvířat. V manéži nechybí ani umělci z Bulharska, Maďarska a Ukrajiny, To vše je doplněno o balet, scénické prvky a moderní techniku včetně zpětné projekce a bude toho mnohem víc. Představení se budou konat ve všední dny od 17 a o víkendu od 14 hodin, v Poděbradech bude cirkus hostovat u stadionu Jiskra až do neděle. Poté se přes města ve východních Čechách dostane na severní Moravu - cirkus ale také překvapil tím, že letos má v plánu také krátké zastávky na Slovensku a na podzim by se měl objevit také v Brně a na Vysočině.

Cirkus Berosini zahájí sezónu v Děčíně 7. března 2012

Kamerunské kozy, nosála červeného, opici, poníky nebo veselou drezůru psíků, to všechno přiváží nový český cirkus Berosini do Děčína kde dnes zahájil sezónu 2012. Do třetí sezóny od vzniku cirkusu, ale principál Ferdinand Berousek připravil také jednu zásadní novinku - v manéži se letos představí také sobí sourozenci, pojmenovaní podle Amerického seriálu Simpsnovi, Líza a Bárt. Bohatý program nabídne mimo zvířat také klauny, vzdušnou a ohňovou show, artisty nebo žongléry. V Děčíně bude cirkus hostovat až do neděle 11. února 2012, představení se konají ve všední dny od 17 hodin v sobotu se pak můžete přijít podívat ve 14 a v 17 hodin a poslední představení se uskuteční v 11 hodin. Po této štaci se cirkus přesune do Ústí nad Labem, kde bude k vidění od 14.3 - 18.3 2012.

Cirkus Berolina se vrací po 8 letech do Lipska 6. března 2012

Cirkus Berolina, i když se jedná o Německý podnik, v Čechách ani dnes nemusíme dlouze představovat. Mnozí pamětníci cirkusového dění si ho totiž ještě pamatují z doby jeho působení v tehdejším Československu před plakat_2012.jpgSametovou revolucí - o historii cirkusu Berolina připravujeme velkou reportáž, která se na našem webu objeví už brzy. Teď se ale vrátíme do roku 1995 od této doby v jeho čele stojí Kateřina a Bernard Spindlerovi. Pod jejich vedením cirkus hostoval střídavě v Polsku a Německu. kde slavil velké úspěchy. Letos cirkus zahajuje sezónu v Lipsku, kam se vrací po 8 leté přestávce. A cirkus láká svoje příznivce, stejně jako v minulosti, především na ohromující drezůry zvířat. V programu se tak objeví zcela ojedinělá smíšená drezůra tygra a slona se kterou rodina získala v roce 2002 Zlatého klauna v Monte - Carlu, tradičním bodem programu je pak drezůra afrických slonů, zeber, nebo žirafy. A nechybí ani vystoupení skákačů na koních, drezůra velbloudů, vzdušná akrobacie, provazochodci, kolo smrt, nebo klauniády. To vše doprovází velký cirkusový orchestr. Že tedy cirkus neztratil nic ze svého dávného lesku je asi každému jasné, ale na vlastní kůži se o tom můžete přesvědčit už od 9. do 25. března v Lipsku, kde cirkus zahájí turné 2012.

 

 

Rodina Faltyny pod šapitó Italského podniku 5. března 2012

Česká artistická a žonglérská rodina Faltyny má za sebou už mnoho úspěšných angažmá v evropských manéžích, na festivalech ale také třeba v Las Vegas. Na posledním angažmá působila rodina pod šapitó Německého cirkusu Krone a už se chystá na další štaci. V sezóně 2012 budou působit u Italského cirkusu Lidia Togni. V tomto podniku už rodina působila v letech 1995 a 2000 a teď se tam vrací. A není se čemu divit, rodina Togni je velká Italská dynastie, která působí nejen v Itálii, ale její působnost sahá například do Francie, Belgie nebo USA. V čele cirkusu Lidia Togni stojí další pokračovatelé této slavné rodiny trenéři zvířat Vinicino a Davide Togni, kteří si podnik založili v roce 1980 po odchodu z francouzského cirkusu Amar. Dnes stojí v čele velkého cirkusu, který je známý především pro originální obměny programu - v roce 2004 - 2007 přišel například s konceptem cirkus na ledě, v sezóně 2009 to třeba byla velká show v Jihoamerickém stylu - Latino Amerikano. Pro letošní sezónu přichází s programem Molto piú di un circo - mnohem víc z cirkusu, s tímto programem v současné době hostuje na slunné Sicílii a od května se rozjede do měst po celé Itálii a rodina Faltyny u toho nebude chybět.

 

Cirkus Louis Knie hostuje od března ve Vídni 4. března 2012

Ředitel cirkusu Louis Knie junior je již 7 generací velkého rodinného klanu Knie, který působí v různých cirkusech po celé Evropě. Součástí této rodiny knie.jpgse před časem stala také Češka, ředitelka a manažerka cirkusu Ilona Pištěková. Oba manželé se v posledních letech usadili v Rakousku, kde se dokonce podnik stal národním cirkusem. I proto letos turné cirkusu odstartovalo ve Vídni, kde cirkus hostuje už od začátku března. Cirkus letos prezentuje program s názvem "hvězdy manéže," ve kterém i letos působí čeští umělci. Krmě už zmíněné artistky a drezérky koní Ilony Knie se pod šapitó například představí akrobatka na vertikálním laně Andrea Navrátilová a v programu se letos prezentuje také Helena a Antonio Rappoli. Helena prezentuje veselou drezůru psíků a společně s Antoniem pak předvádějí žonglérskou show. V programu se také prezentují další umělci a nechybí tak například slinky nebo klaun Carnellis a další. Celou show doprovází velký cirkusový orchestr. Ve Vídni bude cirkus hostovat až do 25. března 2012.

Zirkus Charles Knie zahájil novou sezónu 2. března 2012

Dnes večer odstartovalo velké mezinárodní turné dalšího velkého Německého cirkus Charles Knie ve městě Prun. Pro letošní turné připravil anzeige-ck2012.jpgředitel a cirkusový manažer Sascha Melnjak show s názvem Wetten das - "vsaďte se že..." Ve více jak 2,5 hodinovém programu letos uvidíte opět světově proslulé hvězdy cirkusového nebe. Jedním z velkých taháků programu letos bude bezesporu Italský drezér slonů Elvis Errani. Ale nebude chybět ani českému publiku dobře známá skupina na létajících hrazdách z Brazílie Flying Costa, nebo břichomluvec Keneth Huesca. V letošním programu se představí také český zástupce akrobat na rola - rola Paolo Kaiser, a další, to vše za doprovodu velkého cirkusového orchestru. Celkem u cirkusu působí 92 zaměstnanců ze 13 zemí světa, kteří se starají o 103 zvířat. Vše tvoří harmonický celek a my tak můžeme jen doplnit: Vsďte se, že i na letošním turné cirkusu Charles Knie uvidíte skvělou show.

Dnes začíná festival Castell del Figueres 1. března 2012

Dnes večer začíná ve městě Figuere jediný letošní festival cirkusového umění ve Španělsku. I. ročník tohoto festivalu představí 52 účinkujících ze 13 zemí světa. Umělci se tady představí ve dvou různých celovečerních programech, které organizátoři rozdělili barevně. V takzvaném modrém programu se představí například akrobat na vzdušné hrazdě Daring Jones z USA, Mongolská skupina skákačů na odrazových můstcích Zola, equilibrista rola - rola Markins z Ruska a nebude chybět ani klaun Adam Kuchler. Ve druhém takzvaném červeném programu se pak představí skupina provazochodců Makarov z Ruska, Kolumbijský artista James Gonzáles, který předvádí disciplínu rola - rola na závěsné houpačce pod cirkusovou kopulí a ani v tomto program nechybí klaunská vystoupení tentokrát v podání Ruského klauna, který si říká Alfons Coconut a dlaší. Festival tady potrvá až do neděle 4. března 2012. O představení je velký zájem, podle Španělských médií už je vyprodána více než polovina plánovaných představení.

Cirkus Krone představí poslední zimní show 29. února 2012

Už zítra startuje poslední zimní program cirkusu Krone v Mnichově. Největší hvězdou poslední části zimní show bude opět šelem drezér Martin Lacey, který se do programu cirkusu Krone vrací spolu s majestátním bílím lvem Tongou. Poprvé se ale spolu s ním představí také mládě bílí lvíček, který se narodil v srpnu pod šapitó cirkusu Krone a dostal jméno Princ. V posledním programu zůstavá také také Anglico - Francouzská dvojice drezérů slonů Jana Mandana a James Puydebois, kteří už sklízeli velké úspěchy v předchozí show - díky nim tak bude v jedné manéži možno vidět drezůru hned šesti slonů v jeden okamžik. K vidění budou ale také vzdušní a přízemní akrobati, žongléři, nebo třeba klauni. A ve 150 minutové show toho bude k vidění mnohem víc. Poslední zimní program letošní sezńy můžete vidět až do 3. dubna 2011 pak se cirkus začne připravovat na letní turné.

Zemřel Bohumil Navrátil starší 29. února 2012

I když je cirkusové šapitó místem, kde se rozdává radost a smích, i toto prostředí někdy postihnou smutné události. A jedna taková přišla dnes, když cirkusový svět zasáhla smutná zpráva o úmrtí Bohumila Navrátila staršího. Bohumil Navrátil byl špičkovým krotitelem exotických zvířat, ale byl také žonglér a artista. Stál také u obnovení tradice cirkusu Humberto. Poslední rozloučení se uskuteční v Brandýse nad Labem 1.3 2012. Chtěli bychom touto cestou vyjádřit upřímnou soustrast celé rodině......

Na Slovensko míří další Italský cirkusový podnik 28. února 2012

Jak už jsme vás informovali, u našich sousedů na Slovensku bude letos působit hned několik Italských podniků. Už za pár dnů tedy 1. března odehraje svoji show cirkus Aqatico v Komárně. A to, že je pro Italské podniky v letošním roce Slovensko dobrou adresou, aktuálně potvrzuje další cirkus zvučného jména Circo Miranda Orfei. Ten je sice ještě stále v Itálii, kde hostuje ve městě Ravenna od 1. - 5. března 2012. Ale podle Italských zdrojů by na Slovensko měl dorazit už v polovině března. Pokud by se tyto informace potvrdili, Slovenští diváci se tak mohou těšit například na drezůru hrocha, šelem a dalších exotických zvířat, nebo na artisty a akrobaty z několika zemí světa. Dění kolem tohoto cirkusu tak dále sledujeme a budeme vás informovat.

Cirkus Carl Busch na své první štaci 25. února 2012

Kola evropské cirkusové sezóny se i přes velké mrazy z počátku února začínají roztáčet naplno. A dalším důkazem může být například velký circus2-dsc_3500.jpgNěmecký cirkus Carl Busch, který dnes zahájil svoje turné v Bambergu. Cirkus byl založen už v roce 1891 a jeho ředitel je dalším z pokračovatelů velké Německé dynastie Busch. A od té doby se cirkus svým programem řadí vedle tradičních evropských podniků. Rodina Busch proslula především chovem slonů a proto ani v letošním programu jejich drezůra nechybí a prezentovat jí budou hned tři členové rodiny Manuel Will a Jamena Busch. Nechybí ani velká drezůra koní a velbloudů Dále se diváci mohou těšit na Španělské zástupce Josého a Erika Munoz. První z nich předvádí svoje úchvatné provazochodecké vystoupení, druhý jmenovaný se pak prezentuje jako žonglér. Dále se diváci mohou těšit například na akrobacii na šálách, kouzelnické vystoupení, akrobaty na kolečkových bruslích a také klauny. V Bumbergu bude cirkus hostovat až do 5. března 2012.

Robert Štipaka na angažmá v USA 21. února 2012

Český artista, akrobat, drezár a hlavně velký milovník koní si ve svých 28 letech splnil velký sen, v těchto dnech odjíždí na svoje angažmá k největšímu americkému cirkusu Ringling Brus and Barnum Bailey v USA. Robert je už 4. generací slavné cirkusové rodiny, jeho tatínek byl taktéž drezér koní a maminka pocházela ze slané artistické rodiny Janečků a proslavila se především jako akrobatka na perských tyčích se skupinou Venus. Vystoupení jeho dědečka i otce kdysi očarovali celou evropu a Robert úspěšně kráčí v jejich stopách. Už má za sebou několik desítek úspěšných angažmá v evropských manéžích mohli jste ho vidět například pod šapitó cirkusu Lois Knie, na cirkusových festivalech a mimo to vede taky svoje semináře zaměřené a výcvik koní. Teď ale stojí před další velkou výzvou kterou je pětileté angažmá v USA.

  Další stránka ►