Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 17

Festival Cirkus Cirkus ovládla rodina Casselly 19. února 2012

Jako v pohádce Tři oříšky pro Popelku, si museli včera připadat členové rodiny Caselly. Z Pražského festivalu si totiž odvážejí hned tři ceny a to včetně ceny za celkové vítězství. Kromě ní dostali také cenu Odborné poroty a cenu novinářů. Na druhém místě skončila skupina skákačů na houpačkách Pronin z Ruska a třetí místo získalo České duo na perských tyčích Štaubrti. A úspěch si připsal také druhý český zástupce, který si z manéže odvezl cenu V. I. P. poroty. I přesto, že show rodiny Casselly přiváděla diváky do varu a několikrát je také obměnili potleskem ve stoje, cenu diváků nakonec vyhrál břichomluvec Serge Massot. Speciální putovní cenu, kterou předával její loňský držitel klaun Jimmy Folco získal jeho kolega Daviss Vasalo, pod Pražským šapitó se tak sešli dva nejlepší Italští klauni součastnosti. Na festivalu bylo uděleno celkem 14 cen a tady jsou kompletní výsledky:

Výsledky festivalu Cirkus Cirkus 2012

1. místo Rodina Casselly akrobacie na slonech Německo
2. místo Skupina Pronin Skákači na houpačkách Rusko
3. místo Duo Štaubrti Perské tyče Česká republika

Cena diváků Serge Massot Břichomluvec Francie
Cena Prezidenta festivalu Duo Peres Hand to Hand Španělsko
Cena odborné poroty Rodina Cassely Akrobacie na slonech Německo
Cena VIP poroty Robert Lagron Equilibrista Česká republika
Cena novinářů Rodina Casselly Akrobacie na slonech Německo
Cena Manuela Berouska Romano Provazochodec Austrálie
Speciální cena David Vassalo Klaun Austrálie
Cena Československé cirkusy a varieté Duo Fedorov Hula - Hop Rusko
Cena Hlavního města Prahy Tereshchenko Vzdušná akrobacie Ukrajina

Cena za celoživotní přínos byla letos udělena hned dvojici umělců, které dostali Robert Štipka a Bohumil Janeček.

Fanoušci cirkusového umění se sjíždějí do Prahy 15. února 2012

Česká cirkusová sezóna už pomalu klepe na dveře, než ale definitivně začne, cirkusový fanoušci se sejdou v Praze. Dnes tam totiž začíná III. ročník mezinárodního festivalu cirkusového umění Cirkus Cirkus 2012.Cirkusové šapitó vyrostlo v Praze 10 Hagiboru na křižovatce ulic Vinohradská a Počernická. O tomto festivalu už toho bylo napsáno a řečeno hodně (informace o programu a porotě si můžete přečíst i ve starších aktualitách), proto si připomeňme jenom základní informace:

Termíny vystoupení festivalu Cirkus Cirkus 2012

Datum Čas Poznámka
středa 15. 2 2012 17:30 hodin Slavnostní zahájení
čtvrtek 16. 2 2012 17:30 hodin  
pátek 17. 2 2012 17:30 hodin  
sobota 18. 2 2012 13:30 a 18:00 hodin Udělování cen festivalu
Neděle 19. 2 2012 13:30 a 17:30 hodin Slavnostní ukončení

Ceny vstupenek na festival Cirkus Cirkus 2012

Lóže
790,-

Balkón
590,-

Superior
490,-

Hlediště
450,-

 

Cirkus King zamíří do Hradce Králové 14. února 2012

Na svoji druhou cirkusovou sezónu po odchodu od cirkusu Humberto se připravuje také principála Bohumil Navrátil se svým podnikem - Bob dsc00133.jpgNavarro King. Po loňské úspěšné sezóně, diváky pod svoje šapitó zve na osvědčené taháky. Mezi ty největší bude i v letošním programu bezesporu patřit velká drezůra somálských lvů, Starokladrubských koní nebo populární drezůra zvířat z farmy. A ani letos nebudou chybět žonglérské a equilibristické výkony, nebo akrobacie na perských tyčích. Nově se pak v programu představí Mr. Henry se svojí show na válečcích Rola - Rola, nebo artistika na vysuté hrazdě. Diváky bude opět bavit klaun David Zimmari z Itálie. Na první štaci se cirkus představí už od 1. do 11. března 2012 v Hradci Králové, kde bude hostovat ve všední dny od 17 hodin a o víkendech pak od 14 hodin u Malšovického stadionu. Na fotky cirkusu z loňského roku se můžete podívat v našem fotoalbu 2011.

Armando Renz pod šapitó cirkusu Humberto 12. února 2012

V minulém roce se pod šapitó cirkusu Humberto vrátila po 20 letech drezůra Afrických slonů pod vedením Německé rodiny Spindler. A protože sloni v 394006_337854236255338_100000922921132_975397_693762669_n.jpgmanéži u fanoušků měli velký úspěch, letos pod šapitó přijíždí jiná slavná Německá rodina s drezůrou tří Indických slonů. V manéži se letos představí drezéři Armando a Romana Renz a nádherné Indické slonice Maia, Deli a Laika. Armando Renz je synem ředitele Německého cirkusu Franz Renz, který je jedním z pokračovatelů velké Německé dynastie Renz. Armando Renz už má na svém kontě také mnohé evropské úspěchy od roku 2007 například hostoval pod šapitó slavného Francouzského cirkusu Arlette Guruss. V minulých sezónách ho mohli vidět například diváci ve slavných severských podnicích Are Arnardo nebo Arena a v loňském roce se představil také na festivalu Cirque du Grenoble. A čeští diváci ho budou moci poprvé vidět už na první štaci cirkusu Humberto v Kladně od 21.2 - 26.2 2012. Ve všední dny můžete šapitó navštívit od 17 hodin v sobotu v 15:00 v neděli pak od 11:00.

Festival Cirkus Cirkus zná kompletní program 10. února 2012

Už ve středu 15. února 2012 začíná III. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Cirkus - Cirkus v Praze. I v letošním roce do manéže přijedou velké hvězdy cirkusového nebe. A tady je kompletní program:

Duo Fedorov - Hula Hop Rusko
Darja - drezúra koček – Lotyšsko
Robert Lagron - Equilibrista – ČR
Jeton - žonglér gentleman – Německo
Davis Vassalo - celovečerní klaun - Francie
Casselly - drezura slonů a koní – Německo
Ramon - akrobacie na horizontálním laně – Austrálie
skupina Pronin - akrobacie na houpačkách – Rusko
duo Štauberti - akrobacie na perských tyčích – ČR
Thereshchenko - vzdušná akrobacie – Ukrajina
Serge Massot - břichomluvec – Francie
Peres - přízemní akrobacie – Španělsko
Maugli - akrobacie na slonech – Německo

Vstupenky na tuto oslavu cirkusového umění lze zakoupit už nyní v síti Ticketportal.

Na Slovensko zamíří Italské cirkusové podniky 7. února 2012

Všichni si určitě ještě vzpomínáte na velké úspěchy Italského cirkusu Medrano na Slovensku v minulé sezóně. A tento úspěch nezůstal v Itálii bez circo-acquatico-komarno.jpgodezvy, na svoje turné se letos k našim sousedům chystají údajně až tři velké Italské cirkusové podniky. Oficiálně to v těchto dnech potvrdil první z nich Magnifico Circo Acquatico rodiny Zoppis. Ten začne svoje turné nejprve v Maďarském městě Gyor kde bude hostovat už od 16. do 27. února 2012. V průběhu sezóny se pak přesune na Slovensko, kde nevynechá například Komárno nebo Bratislavu. Prvním městem na Slovensku bude už od 1. do 5. března právě Komárno. Celé turné jak v Maďarsku, tak i na Slovensku bude doprovázet masivní mediální kampaň a to nejenom na poutačích po městech, ale také například v televizi, rádiích a novinách. Cirkus už má také například předjednanou celostránkovou reklamu ve všech celostátních slovenských denících, která bude v průběhu turné upozorňovat na aktuální hostování Italského cirkusu. Vypadá to tedy, že Slovenské fanoušky znovu čeká pestrá cirkusová sezóna. O dalších podrobnostech vás budeme na našem webu dále informovat.

Na festivalu bodoval André Stykan i Sharon Berousek 6. února 2012

Včera večer skončil v Monatském Monte Carlu 1. cirkusový festival New Generation. Zlatou cenu - Gloden clown junior získali potomci slavných rodičů Německo - Dánské rodiny Castelly za svoji drezůru koní. Navíc si odvážejí řadu cen ve vedlejších kategoriích. Je vidět, že jablko v tomto případě nepadlo daleko od stromu a děti tak budou směle kráčet ve stopách slavných rodičů. České fanoušky ale může těšit, že jednoho ze stříbrných klaunů si odváží také mladý český equilibrista André Stykan. A kromě umístění v hlavní kategorii si odváží také zvláštní uznání a cenu Fairmont Monte Carlo. A cenu zvanou Comfort Electrique si z Monte Carla odváží také žonglérka Sharon Berousek.

Cirkus Cirkus zná oceněné za celoživotní dílo 5. února 2012

Třetí ročník festivalu Cirkus Cirkus sice začíná až 15. února, organizátoři se rozhodli pro nevídaný tah - už nyní totiž udělili jednu z cen festivalu a to sice "cenu za celoživotní přínos" českému cirkusovému umění . V letošním ročníku Cirkus Cirkus festivalu do síně slávy vstupují Robert Štipka a Bohumil Janeček. Organizátoři svoje rozhodnutí sdělili na facebooku a odůvodnili ho takto: "Vzhledem k tomu, že oba pánové jsou dříve narození, nechtěli jsme je šokovat na předání cen, a tak jsme je pozvali na odpolední kávu a tuto radostnou zprávu jsme jim oznámili s předstihem pár dnů". V minulých ročnících si toto ocenění převzal žonglér Jack Kůra Bremlow nebo provazochodecká skupina Třískovi. Na udělení ostatních cen si ale musíme počkat až do soboty 18. února 2012.

Začíná festival New Generation 4. února 2012

V neděli oficiálně skončil 36. ročník mezinárodního festivalu Cirque de Monte Carlo, šapitó ale dlouho prázdné nezůstane. Dnes tam totiž startuje úplně nový projekt zvaný pod názvem New Generation. Stejně jako nad festivalem nad ním převzala záštitu Monatská princezna Stephanie, ale na affiche-ng-2012.jpgrozdíl od lednového festivalu kde se prezentují především umělci, pro které je účast na takovém festivalu určitým zhodnocením minulých úspěchů, festival Nové generace má za cíl velké talenty najít a k velkým úspěchům jim má dopomoct. Na festivalu se tak prezentují mladí nadějní umělci z celého světa. A do tohoto výběru budoucích hvězd cirkusového umění se dostali i dva čeští zástupci - mladá 17 - ti letá žonglérka Sharon Berousek a také equilibrista André Stykan. Čeští umělci se tak představí vedle dalších nadějných mladých umělců jako je třeba drezérka 21 poníků Alexandra Probst z Německa, Vladimir Goncharov junior se svými lvy z Ukrajiny nebo diablo žonglér Pranay Werner. A na festival přijíždí i slavní potomci držitelů zlatého klauna rodiny Castelly, kteří si říkají "nová generace rodiny Castelly." A stejně jako na festivalu cirkusového umění bude i mladou generaci hodnotit mezinárodní porota, která udělí ceny zlatého, stříbrného a bronzového klauna - které se nazývají Junior Gold, Silver a Bronze. Festival skončí vyhlášením výsledků zítra večer.

Festival cirkusového umění vzbudil velký zájem médií 3. února 2012

Už za 14 dní začíná v Praze 3. ročník cirkusového festivalu Cirkus Cirkus a přípravy jsou v plném proudu, už v pondělí například proběhla velká tisková konference přímo pod šapitó cirkus cirkus. Zúčastnili se jí desítky novinářů, redaktorů internetových serverů, rozhlasu i televize. Na tiskové konferenci vystoupil Eqilibrista Robert Lagron a byli na ní představeni také členové V.I.P. poroty. V jejím čele bude už tradičně stát filmový a divadelní herec a klaun tělem i duší Boleslav Polívka, dále se představí jeho dcera Anna Polívková, herec Pavel Liška, Karel Roden, Vladimír Kratina, Martin Zounar, Miluše Bittnerová, modelka Ivana Christová, zpěvák Bohuš Matuš, zpěvačky Markéta Konvičková, Iva Frühlingová, prezident festivalu a hudební producent Artur Kaiser, jazzový muzikant Pavel Jakub Ryba a programový ředitel festivalu Ferdinand Kaiser. Členové poroty vzbudili velký zájem médií což dokazuje třeba včerejší reportáž ve V I P zprávách na TV Prima - záznam najdete zde. Už brzy se můžete na našem webu těšit na další informace.

Dnes večer začíná cirkusový festival v Budapešti 2. února 2012

Dnes večer začíná další velký mezinárodní festival, tentokrát v Maďarské Budapešti. Festival se tady koná každé dva roky v cirkusové budově která stojí v samém srdci Budapešti. Budova byla poprvé otevřena v roce 1891, dnes má více jak 1850 míst a sídlí tady Nagycirkusz Fövárosi. A už po 8. se tady ve dvou thimage.jpgmezinárodních programech představí cirkusový a varietní umělci z celého světa. Festival zahájí umělci tradiční Maďarské cirkusové školy, ale nechybí ani hosté ze zahraničí. Přijeli například krotitelé šelem Andrey a Natally Shirolakoff z Ruska, tempo žongléři Emily a Menno van Dyke z Nizozemska nebo laureátka a držitelka třetí ceny z loňského festivalu Cirkus Cirkus Anastasia Makeeva z Ruska. Mezi účinkujícími nechybí ani celá plejáda klaunů, na festivalu se tak představí třeba skupina klaunů Starbugs ze Švýcarska, Johan Wellton ze Švédska, nebo skupina hudebních klaunů rodiny Sterza z Itálie. Jako hosté v nesoutěžní kategorii se letos představí klaun David Larible, Nathalie Enterline a klaun Sperma Shuster z Německa. Všichni soutěžící se utkají o ceny festivalu zlaté, stříbrné a bronzové sošky zvané Pierrot. O vítězích rozhodne mezinárodní porota v jejímž čele stojí Franz Czeisler Tihany z USA. Festival končí 7. února 2012.

Startuje festival Fun Fatale v Praze 1. února 2012

Dnes odpoledne odstartoval 1. ročník festivalu divadla a nového cirkus Fun Fatale v Praze. Program není jen oslavou nového cirkusu, je ale rovněž svátkem žen, protože zde vystupují pouze ženy - proto také nese podtitul Ženy na prknech. V Praze se kromě českých souborů TeTy, cirkusu Mlejn a divadla Kufr představí také mnoho zahraničních hostů. První den festivalu se například představila Německá vzdušná akrobatka Jana Korb se svojí novou show Papper Dolls a přijede například IIonou Jantti z Finska, a další. Během festivalu se bude konat také mnoho workshopů pod vedením zahraničních lektorů. To vše můžete navštívit až do neděle 5. února v sále klubu Mlejn v Praze Stodůlkách.

Čeští umělci pod šapitó cirkusu Krone 31. ledna 2012

Už zítra večer začíná 2. zimní program cirkusu Krone. A v cirkusové budově v Německém Mnichově se bude prezentovat hned několik Českých umělců. Do manéže totiž přijede rodina všestranných umělců, žonglérů a balancérů rodina Faltyny. Po mnoha letech strávených na angažmá například jug.jpgv Las Vegas se opět společně vracejí do evropy. A cirkusové umění které se tady dědí z generace na generaci už po několik staletí předvedou hned v několika cirkusových disciplínách. Společně se představí v jedinečné show na jednokolkách, které mimochodem prezentují v národních krojích. Samostatnou disciplínou, balancováním na speciálně upraveném volně stojícím žebříku se pak bude prezentovat Emil Faltyny mladší a opět společně se pak celá rodina představí ve skupinovém tempo žonglování. Kromě rodiny Faltyny se v program představí také Rola - Rola rocker Pavel Kaiser, kterého netřeba českému publiku příliš představovat. A ve 150 minutové show nebude chybět ani tradiční drezůru šelem, se kterou se pod šapitó vrací hvězda manéží drezér Martin Lacey. K vidění bude ale také drezůra koní, kterou přiváží Německá drezérka Jana Mandana a také skvělá akrobacie na koních v režii Maďarské rodiny Donnert. A vptogramu je toho samozřejmě připraveno mnohem víc. Celkem 25 umělců ze 12 zemí a to vše až do 29. února 2012. Foto: Facebook Faltyny

Cirque de Demain začíná už dnes večer 26. ledna 2012

Už dnes startuje další velký Evropský cirkusový festival tentokrát v Paříži. A zatím co velký festival v Monte-Carlu přiváží pod šapito opravdu71274-festival-mondial-du-cirque-de-demain-2012-33e-edition.jpg velké a velmi známé cirkusové hvězdy, na festival Cirque de Demain přijíždějí většinou mladí umělci, kteří na vrchol své slávy teprve čekají. Festival se liší také tím, že zde neuvidíte žádné drezůry zvířat. Byl založen proto, aby se mladí a méně známý umělci mohli také předvést před agenty a řediteli cirkusů z celého světa. Každý z umělců má možnost svoje číslo ukázat pouze dvakrát za celou dobu konání festivalu. Umělci se zde představí ve dvou programech "program A" Letos se v něm představí například nadějná diablo skupina z Rajvanu Blue Dragons, akrobat na hrazdě Anthonny Weiss z Francie nebo skupina moderních klauů Koblikoff z Ukrajiny. V "programu B" se představí balancér na jednokolce Juma Ferouz z Tanzánie, žonglér Rudolf Levitskiy, nebo equilibristické duo Ieto. Festival končí v neděli 29. ledna 2012.

Monte - Carlo ovládla rodina Cassely, bodovali i Duo Štipka 23. ledna 2012

Duo Dany a Denisa Štipkovi dosáhli včera dalšího velkého úspěch Českého cirkusového umění, když získali na 36. ročníku nejslavnějšího cirkusového festivalu v Monte - Carlu bronzového klauna. Kromě umístění v hlavní kategorii si dvojice odváží také cenu přátel cirkusu z Německa a také cenu zvanou jako "Cena cirkusového vesmíru" Je to tak jeden z velkých mezníků v jejich kariéře a zároveň další povzbuzení pro všechny české umělce. Připomeňme, že umístění v hlavní kategorii takto prestižního festivalu umělcům otevírá dveře prakticky do všech podniků na světě - klaun v Monte Carlu je totiž něco jako pro herce oscar, nebo pro kuchaře hvězda Michelin. Hlavními hvězdami letošního festivalu se ovšem stala Německá rodina Cassely svojí smíšenou drezůrou koní a slonů, která kromě zlatého klauna získala také speciální cenu, Cenu "dětské poroty," cenu ředitelky cirkusu Moiri Orfei a také cenu diváků. A tito cenami ověnčení umělci budou už v únoru k vidění na festivalu Cirkus Cirkus. A to je asi ta nejlepší pozvánka na únorový festival, kdy jindy budete mít možnost vidět držitelé zlatého klauna z Monte Carla pod Českým šapitó?

Na festival do Prahy přijedou i účinkující z Monte Carla 22. ledna 2012

Největší cirkusový festival v Monte - Carlu je v plném proudu a dnes pozná svoje vítěze, včera ale odtajnil program také festival Cirkus Cirkus v Praze a věřte, nebo ne, ale tyto akce mají více společného než se na první pohled zdá. Českým organizátorům se totiž podařilo do Pražské manéže přitáhnout 400536_328676867164416_143990708966367_1124194_437261404_n.jpghned dva účinkující, kteří se prezentují na letošním Monte Carlu. Do Prahy tak letos přijíždí Německá rodina Cassely, kteří prezentují smíšenou drezůru slonů a koní a přijede také René Castelly junior alias Maugli, který vystoupí na festivalu New Generation v Monte - Carlu. Na festivalu se představí ale i další umělci oceňovaní na velkých evropských festivalech jako akrobaté na perských tyčích Duo Štipka, nebo Ukrajinsko - Ruská skupina, zástupci Moskevského státního cirkus, akrobaté na houpačkách Pronin, kteří v těchto dnech hostují v Mnichově u cirkusu Krone. Není proto náhoda, že festival dostal mezi účinkujícími přezdívku " Malé Monte - Carlo". O další podrobnostech z letošního festival vás budeme nadále informovat.

Velký článek o festivalu Cirque de Monte - Carlo 20. ledna 2012

Včera odstartovala v ulicích Monackého knížectví, ve městě kasín, a nádherných jachet zahajovacím průvodem největší událost cirkusové sezóny. 36. ročník mezinárodního cirkusového festivalu Cirque de Monte-Carlo 2012. Letos do Monte-Carla přijelo více než 150 umělců z více než 14 zemí světa. Výsledky budou vyhlášeny 23. ledna večer, celý festival pak bude oficiálně zakončen 29. ledna 2012. O výsledcích nejen našich zástupců vás budeme na našem webu informovat. Celý článek čtěte v rubrice reportáže.

Dany a Denisa na festivalu v Monte Carlu 19. ledna 2012

Velký mezinárodní cirkusový festival v Monte Carlu můžeme označit jako největší cirkusovou událost na světě. Festival založil již v roce 1974 velký cirkusový fanoušek Monatský kníže Rainier III na podporu cirkusového umění po celém světě. Od smrti knížete v roce 2005 festival pořádá jeho stipka.jpgdcera Stéphanie. Dnes tedy začíná už 36. ročník tohoto obřího festivalu. A opět se na něj sjíždějí ty nejzářivější hvězdy ze všech koutů světa. České fanoušky může ale těšit to, že se mezi nimi budou i letos prezentovat naši umělci. Tentokrát se na festivalu představí Duo Štipka, kteří předvádí balet na koních Pas de Deux. Ti už za sebou mají několik desítek úspěšných evropských štací. Velký úspěch zaznamenali na 1. ročníku festivalu Cirkus Cirkus v Praze v roce 2010, kde obsadili 3. místo. Naposledy účinkovli pod šapitó zimního cirkusu v Německém Ravensburgu, účinkování v Monte - Carlu, lze ale považovat za jeden znejvětších úspěchů v jejich dosavadní kariéře. Už dnes večer se poprvé představí na oficiální prezentaci národů. Další podrobnosti o programu festivalu se dozvíte už zítra na našem webu. Foto: Festival du Cirque de Monte Carlo.

 

 Další stránka ►