Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už 21. prosince 2012 začal v Německm městě Offenburger nový vánoční cirkus. Celou show produkuje ředitel cirkusu Charles Knie Sascha Melnjak a filmový a televizní producent Uwe Gehrmann. Pro diváky je tak připravena klasická cirkusová podívaná v moderním balení. 

Ve více jak 2,5 hodinovém programu se představí přes 40 cirkusových a varietních umělců z 11 zemí světa. Letos přijela třeba skupina afrických skákačů Zuma - Zuma, žonglér Francois Borie, Německá drezérka, držitelka několika ocenění z Evropských festivalů, mimo jiné i stříbrné medaile z festivalu Cirque de Massy z roku 2007, která už účinkovala třeba pod šapitó slavného Nizozemského cirkusu Herman Renz Adrianu Folco. Tato slavná drezérka přijela do Offenburgru spolu s, neméně slavnou, Indickou slonicí Baby. Diváky baví slavný klaun Bonbon a mezi účinkujícími nechybí ani trojlístek Českých zástupců. 

Do Německa přijíždí ekvilibrista, který využívá pružnosti svého těla k nevídaným výkonům, pokračovatel slavné cirkusové rodiny Robert Lagron. Kromě něj se představí také akrobat rola - rola Paolo Kaiser a v manéži se představí také drezér Jiří Berousek, s drezůrou velbloudů a také velkou drezůrou 12 hřebců. To vše za doprovodu velkého cirkusového orchestru a skupiny Show Balet. 

Na fotografie letošního programu se můžete podívat díky spolupráci s cirkusovým portálem Circus Time, který je taé autorem všech fotografií. Je také přísný zákaz je kopírovat a dále šířit. 

   Více fotografií najdete ve fotoalbu zimní cirkusy a festivaly