Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 8. 2012

 

Český cirkus Salto je poměrně mladý, ale vychází ze slavné cirkusové tradice. Založili ho manželé Václav a Iveta Krškovi. A i přesto, že jejich podnik není nijal velký, můžete zde nasát příjemnou cirkusovou atmosféru. Cirkus prezentuje spíše menší rodinnou show, která je, jak už u těchto cirkusů bývá zvykem, založen především na rodinné koncepci doplněné drezůrou menších zvířat, kouzelnickými výstupy a samozřejmě klauniádou. I když se jedná o Český podnik, naposledy ho diváci u nás mohli vidět v sezóně 2007 - 2008, od roku 2009 pak cirkus hostuje v sousedním Rakousku, což rodině otevřelo řadu nových možností.   

Už před prvním turné v Rakousku se cirkus spojil s velkou mrketingovou agenturou Manage Media a na začátku minulé sezony začal intenzivně spolupracovat s vicky2012.jpgRakouským artistou, drezérem a tiskovým mluvčím Jaro Frankem, který se do manéže vrátil po mnoha letech. V letošním roce vedení cirkusu také začalo spolupracovat s nově vznikající Circusfans Austria což je Rakouská cirkusová asociace která sdružuje několik Rakouských cirkusů. V letošním roce začal také spolupracovat s drezérkou Vicky Krause. Velmi populární je také zimní hostování cirkusu ve Wiener Neustadtu, které tady můžete vidět ve vánořním období. V loňském roce už se tam konal čtvrtý ročník. A nejen na zimní cirkus pravidelně přijíždějí také čeští umělci.

Jedním z nich je také mladý žonglér, artista a producent zabavných cirkusových show pro malé i velké Milan Ošmera, známý také pod pseudonimem Enrico. Ten už má za sebou několik úspěšných hostování u jiných cirkusových podniků a v letošní sezóně ho můžete vidět právě u cirkusu Salto. 

V naší fotogalerii cirkusů 2012 se můžete podívat na fotografie cirkusu Lidia Togni z hostování v Rakousku z letošního roku které mi poslal právě Český artista a žonglér Milan Ošmera. Fotografie jsou zde publikovány s jeho písemným svolením. Je také přísný zákaz je kopírovat, dále publikovat a to pod hrozbou trestu! 

I kvůli velkému zájmu Rakouských fanoušků, cirkus v blízké budoucnosti návrat zpátky do Čech neplánuje a náš web je tak jedním z mála, na kterém se můžete podívat na aktuální fotky cirkusu Salto.

Více fotek najdete ve fotoalbu cirkusů 2012 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář