Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 7. 2012

Rodina Togni je velká Italská dynastie, která působí nejen v Itálii, ale její působnost sahá například do Francie, Belgie nebo USA. V čele cirkusu Lidia fotografie0174.jpgTogni stojí další pokračovatelé této slavné rodiny, trenéři zvířat Vinicino a Davide Togni, kteří si podnik založili v roce 1980 po odchodu  z Francouzského cirkusu Amar. V roce 2010 se Vinicio Togni rozhodl ze společného podniku odejít a založil si vlastní společnost s názvem Latino Americano, který svým názvem odkazuje na slavnou show cirkusu Lidia Togni z roku 2009. Kromě už zmíněné show v Jihoamerickém stylu, vždy cirkus Lidia Togni připravoval originální show v sezóně 2004 - 2007 přišel například s konceptem cirkus na ledě.

Pro letošní sezónu pak připravil hned dvě velkolepé show, na začátku sezóny to byla ta s názvem  Molto piú di un circo - mnohem víc z cirkusu a ve druhé polovině sezóny je to Festival Internazionale del circo. V tomto programu se prezentují umělci z mnoha zemí světa.  Fanoušci tak mohou vidět například jezdce v kouli smrti z Kolumbie a Venezuely Los Latinos, kola smrti, nebo show Hula - Hop. Nechybí ani velká drezůra tygrů, kterou prezentuje Italský drezér Umberto Vinciguerra, z Itálie je také duo Mariana Courtney a Janny Dambrozio, kteří přiváží  Pas de deaux a vysokou školu jezdeckou a diváky baví klaun Sasha Koychev z Bulharska. Po celou dobu programem provází moderátor a manažer cirkusu Marcello Marchetti. A letos se zde představí také rodina Faltyny z České republiky. 

Česká artistická a žonglérská rodina Faltyny má za sebou už mnoho úspěšných angažmá v evropských manéžích, na festivalech, ale třeba také v img_3144.jpgLas Vegas. V letošním roce působí právě pod šapitó Italského cirkusu. A není tady žádným nováčkem, v tomto podniku už rodina působila v letech 1995 a 2000. V programu se představí nejen akrobat na volných žebřících Emil Faltyny, kterého mimochodem už v roce 2013 můžete vidět v akci také na Pražském festivalu Cirkus Cirkus, pod šapitó se prezentuje také jeho žena akrobatka na vzdušných šálách Vlastia, která sama pochází z velké cirkusové rodiny Alešových. Společně pak rodina prezentuje žonglérskou show. Novinkou pro letošní rok je show s názvem The Rebels - jedná se o vrhaní nožů, seker a to vše v kombinaci s ohni a tvrdou rokovou muzikou.  Společně s cirkusem tak navštívili i slunné Tunisko, kde cirkus hostoval právě v létě 2012.

V naší fotogalerii zahraničních cirkusů se můžete podívat na fotografie cirkusu Lidia Togni z hostování v Tunisu z letošního roku které mi poslal právě Český artista a žonglér Emil Faltyny. Fotografie jsou zde publikovány s jeho písemným svolením. Je také přísný zákaz je kopírovat, dále publikovat a to pod hrozbou trestu!         

Více fotek njdete ve fotoalbu zahraničních cirkusů

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář