Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Prinicipálkou velkého Polského cirkusu Korona je Lidia Pinder-King. To je již 7. generace Polského cirkusu. Její otec byl John Nowotny džokej a vynikající drezér koní. Matka  Halina Nowotna vystupovala v cirkuse jako tanečnice a v Polsku byla velice uznávanou choreografkou. Od roku 2000 vede Lidia Kingová cirkus Korona spolu s manželem Tommym Pinderem to je  trenér cirkusových zvířat původem z Velké Británie, který už získal mnohá ocenění na mezinárodních festivalech cirkusového umění.

 

Cirkus byl založen v roce 1993 a každý rok navštíví kolem 200 měst v Polské republice.V cirkuse můžete obdivovat více než 60 různých zvířat největší chloubou je však Indický a Africký slon, najdete zde, ale i velbloudy zebry a další zvířata. 

Cirkus Korona je také členem ECA (Evropské cirkusové asociace) Tato asociace se zabývá problémy cirkusů v Evropské unii. Sdružuje členy téměř s celé Evropy. Lidia King - Pinder (ředitel Circus Krone) je reprezentantem ECA v Polsku.   

Cirkus Korona nabízí návštěvníkům velice atraktivní show kterou navíc každý rok mění.S artistických výkonů  jsou to například kola smrti, akrobacie na vzdušných šálách, lidská pyramida a další nechybějí ani klauni. Cirkus do programu také zapojuje prvky pantomimi a herecké výkony jednotlivých účinkujících. To všchno podpořeno skvělou choreografií a efekty dotváří velmi dobrou atmosféru pod šapito. Plným právem je tedy cirkus Korona považován za jeden z nejlepších cirkusů v Polsku.