Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 8.

 

Aqua manéž Františka Janečka se vrací do Čech 29. září 2012

Cirkus Praga Kopecký se po půl roce vrátil do Pražských Letňan, kam tentokrát kromě tradičního cirkusu přiváží také Aqua manéž. Tu tady 3.jpgprezentuje František Janeček. Ten se po více jak čtyřech letech vrací do Čech a Pražské publikum tak má možnost, už od včerejšího večera, vidět netradiční show se kterou v minulosti slavili Janečkovi úspěch například v Chorvatsku, Francii, Švýcarsku, nebo u Švédského cirkusu Olympia. V programu cirkusu Praga tak můžete vidět kromě tradičních cirkusových prvků, jako jsou klauni, žongléři, hula - hop, drezůry koní nebo velbloudů, také vodní víly a vodníka. O přestávce je totiž do manéž napuštěno více než 20 000 litrů vody a vše se tak mění ve velký bazén, ve kterém nechybí ani fontány, které doprovázejí druhou polovinu cirkusového programu. Cirkus je v Praze k vidění až do 25. listopadu 2012, představení se konají od úterý do pátku od 17 hodi o víkendu a ve svátek ve 14 hodin.

Odstartoval festival du Cirque du Val d’Oise 29. září 2012

Francie je země, kde se mimořádně daří cirkusovému a varietnímu umění a není proto divu, že se zde během roku koná hned několik cirkusových 4632105-6933006.jpgfestivalů. Jedním z prvních je festival Val d’Oise, ve městě Domont, který začíná už večera večer. Je to už 13. ročník a znovu se sem sjedou velké cirkusové hvězdy z celého světa. Jednou z velkých hvězd letošního ročníku bude rodina Cassely z Německa, která je držitelem zalatého klauna z letošního Monte - Carla. Dále se diváci mohou těšit třeba na Švédského žongléra, držitele stříbrné medaile z festivalu v Budapešti Johana Weltona. Drezůru Bengálských tygrů do Francie přiváží Belgický drezér Eric Bormann. A v programu nesmí chybět ani skvělí klaun, tentokrát přijede David Shiner z USA, který už hostoval třeba u cirkusu Knie ve Švýcarsku. a další umělci světové extra třídy. Celou show pak provází okouzlující Francouzská herečka a zpěvačka Nathalie Simon spolu s velkým hudebním orchestrem. Festival končí už zítra večer.

Kam zajít do cirkusu o prodlouženém víkendu? 28. října 2012

Dnes je 28. října a máme tady státní svátek Svatého Václava - většina obyvatel České republiky tak má dnes volný den. Proto, zejména rodiče s dětmi, budou hledat program nejen pro dnešní den, ale pro celý prodloužený víkend. Přinášíme vám proto několik typů, z různých koutů republiky, kde a jaké cirkusové podniky můžete navštívit.

Cirkus Alex - Jihlava pá: 17:30 so: 14:00, 17:00 ne: 11:00
Cirkus Carini - Kolín pá: 17:00 so: 14:00, 17:00 ne: 14:00
Cirkus JO-JOO - Brno pá: 17:00 so: 10:00, 15:00 ne: 10:00, 15:00

Celou řadu podniků můžete navštívit také v Praze jejich přehled najdete zde

Cirkus Alexander Bouglione se vrací do Bruselu 27. září 2012

To co znamená v Čechách Václavské náměstí, to je v Belgii náměstí de l'Atomium v Bruselu. Hlavní dominantou tohoto náměstí je ocelová molekula bouglione-2012.jpgAtomium, která proslavila Brusel po celém světě. A právě několik metrů od tohoto náměstí se včera už po šesté představil legendární cirkus Alexander Bouglione. Rodina Bouglione má kořeny v daleké Indii a členové této rodiny působí nejen v Belgii, ale po celé Evropě. Alexander a Nicolas Bouglione do Bruselu letos přivážejí úplně novou show s názve Viva Latino, která je inspirovaná prvky Kubánské, nebo Španělské kultury. Spojuje rozmanité emoce, magii, romantiku, napětí a to vše za účásti umělců z Francie, Itálie, Rumunska, Portugalska a Kuby. K vidění jsou také velké drezůry tygrů, jaguárů rodiny Bouglione, nebo velká drezůra koní pod vedením slavné Maďarské rodiny Sabel. Celou show provází Italsko - Španělská dvojice klaunů Rony a Cesar Diaz za doprovodu velkého cirkusového orchestru, světelných efektů a nádherných kostýmů. Cirkus bude v Bruselu hostovat až do 9. prosince 2012.

Cirkus Prince zahájil hostování v Praze 26.9 2012

Dnes odpoledne poprvé, ožila Pražská Letenská pláň cirkusem. Stalo se tak poprvé od roku 2006, kdy bylo prostranství na Letné uzavřeno z dsc00247.jpgdůvodů stavby Pražského okruhu a tunelu Blanka. Cirkusy proto musely hledat nové plochy především v okrajových místech Prahy. Na Letnou se tak poprvé letos na podzim vrátil jako první cirkus Prince, který tady postavil svoje nové šapitó. V jeho programu se představí především samečci Kalifornských lachtanů Dino a Logan. Kromě nich můžete vidět také drezůru Kyperských koz, zeber, nebo Mongolských velbloudů. Těšit se můžete ale také na artisty, akrobaty nebo žongléry, novinkou pro letošní podzim je akrobacie v kole smrti, naopak stálicí je show ve stylu filmového spidermana, nebo bunge jumping show a nebude chybět ani veselý klaun. Představení se konají ve všední dny od 17 hodin, v sobotu pak ve 14 a 17 hodin a v neděli v 11 a 15 hodin. Pondělí a úterý je volný den.

Cirkus Andres pokračuje v Polském turné 25.9 2012

Jak ukazuje nejenom angažmá na obou Waršavských festivalech, České cirkusové umění je u našich sousedů v Polsku velmi populární. A potvrzuje to dsc03963.jpgi Český cirkus Andres, který na hostování do Polska zamířil už na začátku letních prázdnin a v turné pokračuje také na podzim. Už od čtvrtka do neděle 30. září bude k vidění ve městě Tarnowskie Góry. Představení se budou konat ve všední dny v 17 hodin a o víkendu od 14 hodin. Pod šapitó cirkus přiváží pestrý program, jehož největší atrakcí bude drezůra 7 šelem - berberských tygrů a somálských lvic, pod vedením Jana Aleše mladšího, který už účinkoval například pod šapitó Italského cirkusu Medrano a v roce 2013 bude také zástupcem Českého cirkusového umění na Pražském festivalu Cirkus Cirkus. Kromě něj se mohou diváci těšit třeba na drezůru velbloudů, nebo koní a nechybí ani vzdušná akrobacie, hula - hop a žonglérská vystoupení. Malé diváky pak určitě potěší drezůra psíků nebo veselý klaun. Fotografie z loňského programu najdete ve fotoalbu 2011.

Probíhá XIII. Mezinárodní cirkusový festival ve Varšavě 24.9 2012

Už od soboty probíhá na předměstí Varšavy 13. ročník festivalu Mezinárodního cirkusového umění. Už tradičně ho tady pořádají Ewa a Stanislav Zalewski, jinak také majitelé stejnojmenného Polského podniku, který letos slaví 20 let 296763_409920152403079_1919352796_n.jpgod svého vzniku a tak by měl být i festival pokračováním velké oslavy. V letošní roce pod Varšavské šapitó zamíří 20 umělců ze 7 zemí světa. Největší hvězdou letošního festivalu bude skupina skákačů na koních Eshimbekov z Kyrgyzstánu, kteří jsou držitelé mnoha Evropských cirkusových cen, včetně stříbrného klauna z festivalu v Monte Carlu 2010.Dále se v manéži představí také, Českému publiku dobře známý, Německý drezér slonů Lars Holschler, nebo skupina Diorios. Polské cirkusové umění pak zastupuje především principál a pokračovatel rodinné tradice Kamil Zalewski, který zde představí supermoderní iluzionistickou show, která vznikala speciálně pro festivalové představení už několik měsíců. Ani letos pak nebudou chybět zástupci z Čech. Znovu přijela rodina Ryngelových, která sem letos přivezla unikátní drezůru dikobrazů a nechybí ani Tomáš Ryngel se svou drezůrou šelem. O ceny, bude na festivalu bojovat také Jan Navrátil s disciplínou Antipod. Soutěžit mohou ale také samotní diváci, o láhev šampaňského a pokud na festival přijde návštěvník, který má v den konání vystoupení narozeniny, bude také odměněn. Festival končí 28. října 2012.

Včera začal festival Talentów v Polsku 23. září 2012

Včera odpoledne začal v Polské Varšavě v městské části Bemowo už třetí ročník festivalu Talentow. Ten tady mohou diváci navštívit ve třech po sobě ludwigberousek.jpgjdoucích víkendech tedy 22. - 23.9, 28 - 30.9 a 5.10 - 7.10 2012. Příznivce cirkusového umění tady přivítají více než 30 umělců z 12 zemí světa. Záštitou nad festivalem převzala ředitelka velkého Polského cirkusu Korona Lidia Pinder - King proto v manéži nechybí ani drezéři z rodiny Pinder. Znovu přijede také nejlepší Polský klaun Mr. Chap, kterého letos doplní také legendární Tito Medina ze Španělska. Největší hvězdou ale letos bude 13 ti letý drezér slonů ze slavné Italské cirkusové rodiny Amedeo Folco. A v manéži letos znovu nechybí ani čeští zástupci. V programu se představí hvězda cirkusu Korona, drezér bílých lvů Ludwig Berousek a také držitelka několika cirkusových ocenění žonglérka s fotbalovými míči Helena Polachová. Vůbec poprvé v Polsku bude k vidění také show klaifornských lachtanů, které přiváží Chelo a Gabi a je toho mnohem víc. Foto: Cyrk Korona.

Dnes startuje Cirkus Cirkus Clasic v Praze 21.9 2012

Dnes odpoledne odstartoval, už po třetí, na Pražském Hagiboru Cirkus Cirkus Clasic. A ani letos v jeho programu nechybí opravdu velké hvězdy cirkus-cirkus-clasic-2010.jpgEvropských manéží. Některé z nich, jako třeba Britského drezéra lachtanů Ingo Stiebnera, nebo miláčk Českého publika Italského klauna Jimmy Folco, už jste v Praze mohli vidět i v minulých letech, ale přijedou i tváře úplně nové.Ve starších aktualitách už jsme zmiňovali Německou drezérku, Adrianu Folco, která do Prahy přijede spolu s, neméně slavnou, Indickou slonicí Baby. Dalším z řady slavných účinkujících bude skupina akrobatů z Africké Ghany, která si říká Ghana Boys. Z Brazíle letos pod Pražské šapitó zamíří rodina Mendoza, která přiváží akrobacii na hrazdách a také vzdušnou akrobavcii. Ani letos v programu nechybí Čeští zástupci a není to jenom zmíněný Equilibrista Robert Lagron a diabolo žonglér Jiří Hromádko. V Praze se představí také žonglér s tenisovími raketami Kevin Štipka a také akrobaté na koních skupina Harold. Celou show pak doprovází cirkusový orchestr, nebo Hollywood dance show. Vše můžete v Praze navštívit až do 28. října 2012.

Georgo Hromádko pod šapitó cirkusu Arena 20.9 2012

Už zítra odpoledne startuje v Pražském Hagiboru Cirkus Cirkus Clasic a letos na něj přijede i Český diabolo žonglér Georgo Hromádko. Ten v této sezóně artist10.jpgpůsobil také pod šapitó, dnes již legendárního Dánského podniku, cirkusu Arena. Cirkus založil už v roce 1955 Arne Berdino. Arne byl milovníkem cirkusového umění a i když nepocházel z cirkusové rodiny, dokázal se svým synem, který podnik převzal po jeho smrti vybudovat cirkus, který je dnes známí nejen ve Skandinávii, ale po celé Evropě. V jeho letošním programu můžeme kromě české hvězdy nají jména, která jsou Českému publiku také velmi dobře známá, především díky Pražskému festivalu Cirkus Cirkus. Stálicí v jeho show je například Italský klaun Jimmy Folco, nebo rodina Caselly, kterou odměnili potleskem ve stoje nejenom diváci na loňském festivalu v Monte - Carlu ale také v Praze odkud si odvezli hned tři ceny včetně té za absolutní vítězství. Mezi dalšími hvězdami se v manéži tohoto severského podniku prezentují například vzdušní akrobaté z Rumunska skupina Catana, nebo žonglérské duo Platschkov. I letos bude cirkus k vidění na turné v domovském Dánsku. Foto: Cirkus Arena

Cirkus Cramer na turné s novým programem 19.9 2012

Cirkus Cramer je především rodinným podnikem, i tady si ale pro diváky letos připravili několik novinek. Kromě tradičních vystoupení jako drezůra dsc05911.jpgpejsků, vystoupení kouzelníků, akrobacie v kostce, nebo drezůry holubů se letos v manéži představí také hosté ze zahraničí. Fanoušci a znalci cirkusového umění jistě ocení vystoupení absolventky artistické školy v Kyjevě, hadí ženy a hlavně jednu ze zakladatelek disciplíny Hula - Hop Nadi Romaňuk z Bulharska pak přijeli balancéři na válečcích Bojčanov. Novinkou je také vystoupení koz, nosála a Anglických prasátek ve smíšené drezůře na motivy westernu. Děti pak určitě pobaví veselý klaun a jeho neposlušný oslík Cézar. Cirkus objíždí především menší města v České republice. Momentálně byl k vidění v Moravských Budějovicích v okrese Třebíč, odkud jsou také naše fotky. Najdete je ve fotoalbu cirkusů 2012.

Zirkus Charles Knie hostuje od zítřka v Hamburku 19.9 2012

Už zítra večer odehraje svoji premiéru cirkus Charles Knie ve městě Hamburk. Pro letošní turné připravil ředitel a cirkusový manažer Sascha anzeige-ck2012.jpgMelnjak show s názvem Wetten das - "vsaďte se že..." Ve více jak 2,5 hodinovém programu letos uvidíte opět světově proslulé hvězdy cirkusového nebe. Jedním z velkých taháků programu letos bude bezesporu Italský drezér slonů Elvis Errani. Ale nebude chybět ani českému publiku dobře známá skupina na létajících hrazdách z Brazílie Flying Costa, nebo břichomluvec Keneth Huesca. V letošním programu se představí také český zástupce akrobat na rola - rola Paolo Kaiser, a další, to vše za doprovodu velkého cirkusového orchestru. Celkem u cirkusu působí 92 zaměstnanců ze 13 zemí světa, kteří se starají o 103 zvířat. Vše tvoří harmonický celek a my tak můžeme jen doplnit: Vsďte se, že i v Hamburgu, městě kde se mimo jiné natáčel i seriál cirkus Humberto, uvidíte skvělou show. K vidění tady bude až do 14. října 2012.

Cirkus Berousek Sultán v Praze Hostivaři 18.9 2012

Už zítra odpoledne se poprvé představí cirkus Berousek Sultán v Praze, kam se vrací po roce. Tentokrát bude hostovat v městské části Hostivař za 23436894_4.jpgobchodním centrem a to až do 30. září 2012. Největším tahákem v programu cirkusu je už několikátou sezónu velká krokodýlí show, kterou se ale snaží neustále vylepšovat. Letos se tak celá show s aligátory převlékla do nového a spolu s hudbou z filmu Piráti z Karibiku a novými rekvizitami, tak vytváří úplně nový dojem. Kromě krokodýlů cirkus do Prahy přivezl "mluvícího" koně nebo opice na ponících. Nechybí ani tradiční motorkářská show, žongléři, nebo vzdušná akrobacie. Novinkou v letošním programu pak je přízemní akrobacie ve stylu hrdinů z filmu Asterix a Obelix. Na tradici rodiny Berousků, která se proslavila především drezůrou medvědů, odkazuje také ojedinělá, smíšená drezůra medvěda a koně, k vidění je toho mnohem víc. Představení se konají ve všední dny v 17:30, v sobotu můžete cirkus navštívit ve 14 a v 17 hodin a v neděli pak cirkus hraje od 11 hodin.

 

Magnifico circo Acqatico dnes poprvé ve Vídni 14.9 2012

Italský cirkus Magnifico Aqatico rodiny Zoppis už navštívil Paříž nebo Řím. A letos má za sebou taky úspěšný rok, poprvé zamířil na Slovensko a rodina beze-jmena.jpgse také zůčastníla cirkusového festivalu v Rumunské Bukurešti. A na podzim ho uvidí diváci v další Evropské metropoly. Dnes totiž odehraje slavnostní premiéru ve Vídni. Cirkus sem přiváží netradiční podívanou "vodního cirkusu" tedy kombinaci tradičních cirkusových prvků a manéže ve které je asi 50 000 litrů vody. V programu tak můžete vidět například akrobaty v sítích, netradiční kousky na vodních skútrech, ale nechybí ani tradiční žonglérská vystoupení nebo klauni. To vše spolu s nádhernými kostýmy, hudbou, světelnými efekty a tryskajícími fontánami tvoří dokonalý celek, ve kterém "voda ožívá". Ve Vídni bude cirkus hostovat až do 21. října 2012.
 

Hledá se nové cirkusové angažmá 13. září 2012

Lukáš Moravec se narodil v jihočeském městě České Budějovice. Absolvoval Státní Konzervatoř v Praze - obory : operní zpěv , sbor / orchestr. Dirigování, herectví, Akademie Muzických umění v Berlině a také stáže ve Francii a Itálii.Spolupracoval například s Evou Urbanovou, Dagmar Peckovou , Felixem Slováčkem a mnoho dalšími. A teď hledá angažmá u cirkusu. Pokud s ním chcete spolupracovat, konataktujte ho na e-mailu moravlukaslukas@seznam.cz.

Robert Lagron pod Norským šapitó 12. září 2012

Norský cirkus Merano je poměrně mladý, letos vyrazil teprve na svou 38 sezónu. Jeho vznik je vlastně sen ředitele cirkusu Knuta Dahla, 01.jpgkterý se stal realitou. Dnes už tento podnik patří v Norsku mezi tradiční, a může se také pyšnit titulem "Národní cirkus" I proto v něm každý rok můžete vidět nový program s účinkujícími z celého světa. Letos mezi nimi nechybí ani Český ekvilibrista, který využívá pružnosti svého těla k nevídaným výkonům, pokračovatel slavné cirkusové rodiny Robert Lagron. Kromě něj se letos v manéži představí také akrobati Pavel a Jevgenij Gerasymenko z Ukrajiny, Maďarský tempo - žonglér Karel Ramwell a nechybí ani špičkový klaun Christian Hofer alias Don Christian, ten se ve svých vystoupeních po manéži prohání například zavěšený pod heliovým balónem. O drezůry zvířat se letos pod šapitó stará mladý 13 ti letý drezér ze slavné Italské cirkusové rodiny Adrian Folco, který prezentuje drezůry Arabských hřebců, nebo Afrických velbloudů. Už zmíněného akrobata Roberta Lagrona, bude znát především díky letošnímu ročníku Pražského festivalu Cirkus Cirkus, odkud si odvezl cenu VIP poroty. Pokud jste na festivalu nebyli, na Pražském Hagiboru ho můžete vidět znovu,od 21. září do 28. října 2012 a to pod šapitó Cirkus Cirkus Clasic. Foto: Cirkus Cirkus

Cirkus JO-JOO hledá partnery pro nový projekt 9. září 2012

Český národní cirkusu JO-JOO dnes uveřejnil na svém webu orientační plán turné pro rok 2013. V příštím roce se bude pohybovat ve Východních, Středních a Zapadních Čechách. Na jaře tak bude k vidění třeba v Mladé gartner-20elephant2.jpgBoleslavi, v červenci v Karlových Varech a na podzim, mimo jiné, v Plzni. Tento, na České poměry, neobvyklý krok, uveřejnit s takovým předstihem místa hostování, souvisí s případným angažováním Italského drezéra Joy Gärtnera a jeho 4 Indické slony, které chce vedení cirkusu v programu pro příští sezónu. Pro tuto finančně a organizačně náročnou akci tak hledá partnery a sponzory. V plánu hostování se také počítá s prostorem pro natáčení reklamních spotů, filmů, nebo prezentací na firemních akcích. Jako jedny s prvních pak cirkus osloví ty partnery, se kterými už v minulosti spolupracoval. Pokud by se skutečně pro tento projekt podařilo partnery najít, byla by to určitě velká senzace v programu cirkusu JO-JOO v sezóně 2013. Mr. Joy Gärtner je totiž velkou hvězdou Evropských manéží, hostoval už například pod kopulí Francouzského cirkusu Pinder, nebo Norského podniku Arnarodo. O tom jestli ho uvidíme také u cirkusu JO-JOO vás budeme dále informovat.

Cirkus originál Berousek hostuje v Praze 7. září 2012

Český národní cirkus Originál Berousek se po necelém půl roce od poslední návštěvy, dnes znovu představil v Praze. V programu pro rok 2012 uvidíte hned uvod_velka-1-.jpgněkolik laureátů cirkusových festivalů a televizních soutěží. Letos tak můžete vidět držitele zlaté medaile z cirkusového festivalu v Budapešti a finalisty Polské Talentmánie akrobaty na vysuté hrazdě Rodinu Korolev. A i v letošním programu můžete vidět drezůru 14 arabských koní se kterou rodina Berousků získala ocenění na festivalu v Enschede. A nebudou chybět ani žongléři akrobati a samozřejmě velká medvědí Revue. Velké podzimní hostování cirkusu potrvá v městské části Háje až do 7.10. Představení se budou konat ve všední dny od 17:30 hodin v sobotu ve 14 hodin a v neděli v 11 hodin. Potom cirkus pokračuje ve velkém Pražském hostování v městské části Stodůlky u stanice metra Luka, kde se cirkus představí od 11. listopadu, představení se budou konat ve stejných časech jako v Hájích a hostování tady potrvá až do 18. listopadu 2012

  Další stránka ►