Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Český equilibrista Andé Stykan na festivalu ve Francii 28. září 2013

Francie je země, kde se mimořádně daří cirkusovému a varietnímu umění a není proto divu, že se zde během roku koná hned několik cirkusových andre-stykan.jpgfestivalů. Jedním z prvních je festival Val d’Oise, ve městě Domont, který začal už večera večer. Jde už o 14. ročník tohoto festivalu, na který se sjíždějí velké cirkusové hvězdy z celého světa. A svého zástupce tady má letos i Česká republika. Je jím mladý equilibrista André Stykan. Ten se do povědomí světové cirkusové veřejnosti zapsal především ziskem stříbrného klauna na 1. ročníku festivalu mladých umělců v Monte - Carlu "New Generation loni v lednu a také na festivalu mladých cirkusových talentů, Européen des artistes de cirque kde získal hned dvě ceny. Velkou popularitu ve Francii mu přinesa také účast ve Francouzské verzi televizní show Mám Talent a teď bude soutěžit na tomto festivalu o další prestižní ceny.

 Začíná Festival Talentów ve Varšavě  21.9. 2013

Dnes odpoledne odstartoval v Polské Varšavě čtvrtý roční festivalu Talentow. I letos se v jeho programu představí několik českých umělců. 01.jpgDiváci se tak mohou těšit například na drezůru bílých lvů pod vedením Ludvíka Berouska, který už v sezóně působil u cirkusu Korona, který festival pořádá. Druhým českým zástupcem pak bude ekvilibrista na motorce, kterého jste mohli vidět také pod šapitó Cirkus Cirkus, Robert Lagroni. Na festival ale přijíždějí i další účinkující z 11 zemí světa. Velkou hvězdou letošního ročníku, bude Španělsko - Britské duo Garcia, držitelé Bronzového klauna z festivalu v Monte Carlu 2010, kteří předvádí netradiční vzdušnou akrobacii na kovové raketě. Znovu do Polska přijíždí také zástupci slavné cirkusové dynastie Adriana a Amedeo Folco. Adriana přiváží drezůru slonice Baby a mladý drezér Amedeo se v manéži představí s velbloudy. Amedeo ovšem není nejmladším účastníkem letošního programu - těmi se totiž stala dvojice sedmiletých akrobatů na vzdušných popruzích, kteří letos zvítězili na festivalu mladých umělců v Ukrajinském Lugansku. . Diváky letos bude bavit nejslavnější polský cirkusový klaun Mr. Chap. A v nabytém programu je toho mnohem víc. Festival končí 13. října 2013.                

Dnes začíná Cirkus Cirkus Clasic  2013             20.9. 2013

Dnes večer odstartoval už 4. ročník tradiční podzimní cirkusové show Cirkus Cirkus Clasic 2013. Pod šapitó v Pražské Libuši tak můžete letos znovu vidět více jak 50 účinkujících z celého světa. Do Čech se tak vracejí už známé cirkus-cirkus-classic.jpgtváře, jako motorkáři v kouli smrti Diorios, vítězové únorového festivalu Cirkus Cirkus a držitelé stříbrného klauna z Monte Carla -  bratři Navas, akrobaté na odrazovém můstku z Rumunska - skupina Alexandru, nebo nejmladší účinkující letošního programu -  8 letá akrobatka na vzdušných kruzích Olga Kudryashova. No a stálicí v téměř všech programech pod značkou Cirkus Cirkus od roku 2010 je také Italský klaun Jimmy Folco. Do Prahy přijeli ale také tváře úplně nové - například Dánský drezér Perry Pedersen, který přivezl netradiční drezůru lachtanů a tučňáků. A poprvé pod šapitó Cirkus Cirkus přijela také tradiční Německá cirkusová rodina Saabel, která tady prezentuje drezůru bernardýnů a také tradiční a velmi náročnou cirkusovou disciplínu - vysokou školu jezdeckou na koních. A je toho mnohem víc. Celým programem provází moderátoři: Petr Kumpfe, Jindřich Kryegel, nebo  Radovan Myslík a nechybí ani Cirkus Cirkus balet a samozřejmě tradiční orchestr. To vše tady můžete vidět až do 3. listopadu 2013          

 

V Brně hostuje i cirkus Berousek Sultán       11.9. 2013

V pátek jsme vás na webu informovali o cirkusu Aleš Barlay, který můžete v těchto dnech vidět v Brně Komárově na ulici Hněvkovského. A včera dsc06331.jpgodpoledne zahájil svoje hostování v  Moravské metropoli také cirkus Berousek Sultán. Ten rozbalil svoje šapitó městské části Líšeň. A přivezl do Brna svojí tradiční show, ve které nechybí opice jezdící na ponících, velbloudi, nebo velká specialita cirkus - krokodýlí show ve stylu filmu Piráti z Karibiku. V představení by se ale měla objevit i letošní novinka ve zvěřinci cirkusu - drezůra bílých tygrů pod vedením Karla Berouska. Kromě zvířat se můžete těšit také na vzdušnou i přízemní akrobacii, tradiční žonglérskou show na motorce a samozřejmě nechybí ani klauni. Cirkus bude v Brně hostovat až do 29. září 2013. Představení můžete navštívit od úterý do pátku v 17 hodin, v sobotu v 15 a v neděli v 11 hodin, v pondělí cirkus nehraje.  V našem fotoalbu najdete také nové fotografie exteriéru cirkusu, který letos obohatila nová vstupní kasa.               

 

 Cirkus Aleš se představí divákům v Brně       6.9. 2013

Český cirkus Aleš Barely měl podle původních informací už několik dní hostovat na Slovensku, v Bratislavě, cirkusové plány se ale rychle mění a dsc04248.jpgtak cirkus zamířil do Brna. Čeští diváci ho tak můžou, letos vůbec poprvé, vidět doma. Cirkus se v Brně představí, po dvou letech, na tradičním místě, tedy v Komárově na ulici Hněvkovského. A svoji premiéru tady odehraje už dnes v 17 hodin. Ve více jak dvouhodinovém programu se představí kromě rodiny Alešových, také skupina žonglérů, skákačů a akrobatů Láníkových a v neposlední řadě také, jezdci na motorkách v kouli smrti, z daleké Kolumbie. A nebudou chybět ani velké drezůry zvířat. Těšit se tak můžete na tygry, velbloudy nebo, poníky. Nejen děti pak určitě pobaví  nejmladší drezér cirkusu Vojta Lánik a jeho drezůra kačen a nebudou chybět ani klauni. Na to vše se můžete v Brně těšit ve všední dny, kromě pondělí a úterý od 17 hodin a o víkendech ve 14 a 17 hodin. Poslední den hostování tedy neděle 29. září 2013 cirkus hraje pouze v 11 hodin.          

 

Cirkus Bob Navarro King hostuje v Jihlavě      28.8. 2013

Český cirkus King - Bohumila Navrátila dnes zahájil svoje hostování v Jihlavě. Už dopoledne prošel městem velký průvod ve kterém kromě klaunů, poníků, nebo třeba velblouda, nechyběla ani největší hvězda letošního programu - Africký slon - Tembo, pod vedením Německého drezéra Franze dsc00133.jpgSpindlera. Kromě něj se v programu můžete těšit na tradiční drezůru - somálských lvů pod vedením samotného principála, nebo smíšenou drezůru exotických zvířat. Menší diváky pak jistě potěší drezůra psíků a veselý klaun. A nechybí ani tradiční cirkusové disciplíny jako žonglování, vzdušná akrobacie, show na válečcích, nebo rodinná specialita - akrobacie na Perských tyčích. A je toho mnohem víc. Cirkus v Jihlavě hostuje na dolech  u Penny marketu až do 1. září. Představení začínají ve všední dny v 17:30 v sobotu ho můžete navštívit ve 14 a v 17:30 hodin a v neděli pak od 11 hodin. Turné cirkusu pak bude pokračovat Velké Meziříčí, kde bude cirkus hostovat od 12.9. do 15.9. 2013.         

 Cirkus Cirkus Clasic poodhalil program           31.7. 2013

Letní prázdniny jsou právě v polovině, ale program mezinárodní cirkusové show, Cirkus Cirkus Clasic, která se už tradičně představí na podzim  v dsc02117.jpgPraze, dostává první reálné obrysy. A už podle prvních informací je jasné, že nás znovu čeká skvělá podívaná. Do našeho hlavního města se znovu vrátí například vítězové Cirkus Cirkus festivalu z roku 2011 jezdci v glóbusu smrti z Brazílie Diorios a z jižní Ameriky přijedou také Velez brothers, kteří přivezou kola smrti, se kterými se představili také na festivalu v Monte - Carlu, v roce 2003. Hned několikrát se pak v programu představí velká cirkusová rodina drezérů koní a  sibiřských psů Husky, Saabel, z Itálie.  A diváky by měl letos bavit českému publiku také dobře známý Folco i varietní a cirkusový klaun Max Veldy. O dalších jménech v letošním programu Cirkus Cirkus Clasic vás budeme dále informovat. Zatím není například úplně jasné, kdo bude pod šapitó reprezentovat české cirkusové umění.

 Sourozenci Berouskovi  byli zraněni medvědy         12.7. 2013

 Už několikrát jsme na webu informovali o tom, že i tak krásnému a poetickému místu, jako je cirkusová manéž, se občas nevyhbyyynou pády, zranění a jiné nehody. Včera jedna taková potkala také principála Národního cirkusu originál Berousek, Jiřího Berouska a jeho sestru Renatu. Když připravovali v zákulisí medvědy na finální číslo programu v Havlíčkově Brodě, medvědi se na sebe vrhli a začali se prát, oba drezéři se je od sebe snažili odtrhnout, ale medvědi se místo toho vrhli přímo na ně. Samice medvěda podrazila ženě nohy a samec ji tlapou způsobil středně těžká zranění, konstatovala policejní mluvčí Dana Čírtková pro server novinky.cz. Pro stejný portál pak Jiří Berousek, který skončil v nemocnici se zraněním hlavy, konstatuje, že show se i přesto neruší a cirkus Originál Berousek pokračuje v hostování v Havlíčkově Brodě.            

 Další stránka ►