Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 28

Cirkus Louis Knie zahájí sezónu v Linzu 23. února 2011

Ředitel cirkusu Louis Knie junior je již 7 generací velkého rodinného klanu Knie, který působí v různých cirkusech po celé Evropě. Součástí této rodiny se v prosinci loňského roku stala také Češka, ředitelka a manažerka cirkusu Ilona Pištěková. Oba manželé se v posledních letech usadili v Rakousku a proto i letošní turné začíná v Rakouském Linzu. V letošním programu se kromě uznávaného žongléra Antonia Rapolliho, klauna Franceska, Wolf Brothers a dalších představí také Český umělec Jan Navrátil. Zvířecí drezůry letos pod šapito předvádí Německý drezér Manuel Frank. To vše za doprovodu orchestru Manfréda Fuberta. Velká show měla premiéru dnes večer a v Linzu hostuje až do 13. března 2011.

 

Pražské šapitó letos ovládli Brazilci 20. února 2011

Včera pozdě večer byly vyhlášeny výsledky 2. ročníku mezinárodního cirkusového festivalu Cirkus Cirkus 2011. Který se v Praze koná už od středy 16. února a těší se velkému zájmu nejen diváků, ale také médií a V.I.P. osobností. Letos si nejvíc ocenění odvezli domů zástupci Brazílie. Cena tam poputuje celkem třikrát. Tři ceny si odváží taky umělci z Ruska a dvě ceny poputují do Itálie. Ani jedna cena letos nezůstává u nás doma. Jestli jste ještě tuto show neviděl máte poslední možnost dnes ve 13:30 a v 18:00. Fotky z festivalu najdete ve fotoalbu dnes nebo zítra, videa nejpozději do příští neděle.

Celkové výsledky festivalu Cirkus Cirkus 2011

 

1.místo Skupina Diorios Glóbus smrti Brazíle
2.místo Skupina Fling Costa Show na létajících hrazdách Brazílie
3.místo Anastasia Makeeva Vzdušná akrobacie Rusko

 

Cena Prezidenta festivalu Yuri Volodchenkov Vysoká škola jezdecká Rusko
Cena Diváků Skupina Diorios Glóbus smrti Brazílie
Cena V.I.P. poroty Skupina Nistorov Akrobacie na bruslích Itálie
Cena Novinářů Anthony Zatta Show s papoušky Itále
Cena Televize Sudarchikovi Kouzelnická show Rusko

Speciální ocenění za vynikající klaunské výkony dostal od pořádající agentůry také Italský klaun Jimmy Folco.Cena hlavního města Prahy byla udělena až v dnešním představení a odvezou si ji Maike a Jörg Probst za svoji show s paviány. Cena za celoživozní přínos byla udělena provazochodecké skupině Tříškovi. Festival tak dokráčel ke svému konci.

 

Nejlepší fotka z festivalu vyhrává 18. února 2011

Navštívili jste už letos festival Cirkus Cirkus, který probíhá v těchto dnech v Praze a máte opravdu krásné fotky, které stojí za zveřejnění? Nebo se na festival teprve chystáte? Tak si nezapomeňte vzít foťák. Na většině akcí tohoto typu se fotit nesmí, na festivalu Cirkus Cirkus však fotit musíte!! Mediální partner festivalu internetová seznamka Líbímseti.cz totiž vyhlásila soutěž, ve které nejlepší fotka z letošního ročníku festivalu Cirkus Cirkus dostane odměnu 1.000 Kč.

Stačí pouze splnit tyto podmínky:

- Vyfoť alespoň 10 zajímavých fotek na CIRKUS CIRKUS festivalu

- Založ si u svého profilu fotogalerii "CIRKUS CIRKUS", nahraj tam ty nejlepší fotky (10-30 fotek) a napiš ty nejlepší komentáře - například "dejte mi 10 bodů!"

- Pošli link na tuto fotogalerii všem svým kamarádům ať se podívají a ať ohodnotí tvé fotky

- Dej si profil "CIRKUS CIRKUS" do přátel.

- Vyhodnocení proběhne 15. 3. 2011, z profilů mezi přáteli CIRKUS CIRKUS, vítězem se stane ten uživatel, jehož fotky v albu CIRKUS CIRKUS budou nejlépe ohodnoceny. Tento uživatel obdrží 1.000 Kč bankovním převodem nebo poštovní poukázkou.


 
Dnes začíná cirkusový festival ve Španělsku 17. února 2011

Zatím co v Praze už velké cirkusové šílenství propuklo naplno, ve Španělském městě Albacete do zahájení cirkusového svátku zbývají už jenom hodiny. A stejně jako na Pražský festival i na čtvrtý ročník toho Španělského přijíždějí účinkující z několika zemí světa. teatro-circo.jpg Kromě jiných sem přijede Polské duo Vector, Ukrajinsko – Běloruská skupina skákačů Zhuravel a až z Etiopie na festival přijíždí žonglér Melaku Lisseanu, který byl nedávno vyhodnocen jako nejlepší Africký žonglér roku. Dále pak přijedou soutěžící z Ruska, Brazílie, Itálie a dalších. Celkem se zde prezentuje 12 umělců ze sedmi zemí a letos poprvé se ho účastní i domácí umělci ze Španělska. Festival zde potrvá až do 27. února 2011.

 

 

Cirkus Humberto mění plány jede na Slovensko 16. února 2011

Toto není určitě dobrá zpráva pro všechny fanoušky cirkusu Humberto kteří se těšili na jeho letošní premiéru v Plzni. Cirkus tam měl hostovat už od 1. března 2011. Plány se v cirkusovém prostředí mění ze dne, na den a dnes je všechno jinak. Podle našich zdrojů cirkus v Plzni z technických důvodů hostovat nebude, místo toho míří po třech letech do Bratislavy. Představí se od 7. března na náměstí Hraničářů. V programu se letos představí kromě tradičních drezůr a artistických výkonů, které předvádí členové rodiny, také akrobat na Washingtonské hrazdě Antonio Navrátil, žonglérka Stefany, tanečnice Hula - Hop Josefina Cecilia nebo Maria Wolf a její diablo show. Pro České fanoušky však máme i dobré zprávy cirkus Humberto se v průběhu roku do Čech vrátí.

 

Dnes se otevře brána festivalu Cirkus Cirkus 16. února 2011

Právě v těchto chvílích se otevřely pokladny a za necelé dvě hodiny začne v 2.ročník Mezinárodního festivalu Cirkus Cirkus 2011. O této akci se toho už napsalo a namluvilo v minulých dnech, týdnech a měsících opravdu hodně. Proto si připomeneme pouze základní informace. Pod cirkusovým šapito pro 2500 diváků, které vyrostlo na pláni Hagibor na křižovatce ulic Vinohradská a Počernická v Praze se představí umělci ze sedmi zemí, hodnotit je bude 26ti členná porota složená s cirkusových odborníků i Českých a Slovenských VIP hostů. Celou akci budou moderovat Betka Stanková a Jindřich Kriegel. To vše můžete vidět po dobu pěti dnů celkem v 7. představeních které trvají 2,5 hodiny. Ceny Festivalu budou uděleny v sobotu. Vše pak skončí v neděli 20. února. Na této výjimečné akci samozřejmě nebudeme chybět.

Termíny vystoupení festivalu Cirkus Cirkus 2011

 

Datum Čas Poznámka
středa 16. 2 2011 19:00 hodin Slavnostní zahájení
čtvrtek 17. 2 2011 19:00 hodin  
pátek 18. 2 2011 19:00 hodin  
sobota 19. 2 2011 13:30 a 18:00 hodin Udělování cen festivalu
Neděle 20. 2 2011 13:30 a 18:00 hodin Slavnostní ukončení

Helena se vrací do programu cirkusu Alex 15. února 2011

Už včera jsme vás informovali, že cirkus Alex letos zahajuje sezonu opět na Slovensku. Dnes, ale cirkus zveřejnil další informace týkající se letošního programu. Ten už letos nebude prezentován pod názvem Manéž plná krokodýlů, tato show v letošním programu už není, zmizelo také kolo smrti a vystoupení na Washingtonské hrazdě. A ani v letošním programu neuvidíme dlouho očekávanou drezůru slonů kterou se rodina proslavila v minulosti. Naopak zůstává show na volném žebříku, Hula - Hop a drezůra šelem. Do programu se po roční pauze vrací žonglérka s fotbalovými balóny účastnice loňského ročníku Cirkus Cirkus Helena Polachová - Kaiserová a také vystoupení na volném drátě které prezentuje Anna Polachová. Poprvé se tedy staronový program pro sezonu 2011 představí v Dunajské Stredě 23. února. Představení se budou konat u městské sportovní haly ve všední dny od 17:30 o víkendech ve 14 a 17 hodin až do neděle 27. února 2011 kdy je v plánu poslední program v 11. hodin. Foto: Cirkus Alex.

 

Cirkus Alex zahájí turné na Slovensku 14. února 2011

Český cirkus Alex rodiny Polachových zahájí letošní sezonu na Slovensku. S programem Manéž plná krokodýlů přijede už příští středu do Dunajské Stredy. V programu můžeme i letos vidět volný výcvik šelem a koní. Vystoupení na volných žebřících, vzdušnou akrobacii nebo třeba Kolo smrti. Další podrobnosti o letošním programu zjišťujeme. V Dunajské Stredě cirkus bude hostovat až do 27. února 2011.

 

Doba velkého očekávání je tady 14. února 2011

Celá cirkusová veřejnost v České republice se momentálně nachází v době velkého očekávání, nebo také, jak to nazval klaun Fugino v době „klidu před bouří“. Některé cirkusy už sice svoje plány do sezony 2011 poodhalili, ale většina je ještě drží v tajnosti. Už teď víme, že v některých cirkusech nastanou velké změny v programu, vznikne nový cirkus a slavný cirkusový rod vyjede po několika letech pdsc00245.jpgod vlastním šapito. Některé cirkusy představí také úplně nové webové stránky. Už v průběhu několika dní by se měl objevit nový web cirkusu Bernes a web pro fanoušky připravuje také cirkus Andres. Ještě na podzim bylo přitom v úvaze, že se rodina Alešových z cirkusu rozdělí a vznikne tak další nový cirkus. Tuto myšlenku však na konec rodina zavrhla a řady cirkusu naopak posílí nové tváře. S velkou pravděpodobností, ale cirkus začne svoje turné 2011 mimo Českou republiku. Tyto informace by nám měl upřesnit právě nově připravovaný web, který má být spuštěn přibližně do měsíce. Je však jisté, že jak se bude přibližovat začátek nové sezony informací o novinkách pod nejen českými šapito bude přibývat. Proto sledujte náš web a nic ze sezony 2011 vám neunikne.

 

Cirkus Humberto začne sezonu v Plzni 10. února 2011

Český cirkus Humberto oznámil datum první show v tomto roce, poprvé se divákům představí v Plzni na Palackého náměstí v úterý 1. března 2011 od 17 hodin a měl by zde hostovat až do 6. března 2011. Už teď, tedy skoro měsíc před prvním představením víme, že tato sezona bude pro rodinu 18398923_4.jpgNavrátilových v něčem jiná než ty předchozí. Od cirkusu se totiž rozhodl odejít jeden z jeho novodobých zakladatelů bratr současného ředitele cirkusu Hynka Navrátila Bohumil Navrátil. Společně přitom tento podnik vedli od roku 1993. Teď se ale Bohumil rozhodl založit si konkurenční podnik s názvem cirkus Bob Navarro King. Z programu cirkusu Humberto tak zmizela typická drezůra lvů, drezůra velkých koní a také artistické výkony které prezentovala Marie a Bohunila Navrátilovi. Jede tak o rozdělení dalšího slavného cirkusového rodu. Budeme rádi, když nám do diskuze napíšete co si o to myslíte vy. A jak bude vypadat program cirkusu Humberto po těchto změnách tedy uvidíme poprvé 1. března v Plzni.

 

Sledujte cirkusové střípky na TV Public 8. února 2011

Je dobré si říct, že v uplynulých letech české televize a média obecně nevěnovali Českému cirkusovému umění moc pozornosti. To, ale do jisté míry změnil cirkusový festivbeze-jmena.pngal v Praze a také některé úspěchy Českých cirkusových umělců na Evropské scéně. 26. ledna 2011 jste navíc mohli poprvé vidět novou relaci z prostředí Českého cirkusu na TV Public s názvem Cirkusové střípky. Tento pořad moderuje Petr Kumpfe a režíruje prezident a producent festivalu Cirkus Cirkus Artur Kaiser. V 15ti minutové relaci můžete vidět nejen cirkusové umělce, ale také celebrity, herce, baviče, zpěváky, skladatele, imitátory a další. Zatím byly odvysílány dva díly tohoto pořadu, ale pokud jste je neviděli můžete se na ně podívat v televizním archivu TV Public zde. Další díl tohoto pořadu můžete vidět už zítra ve 21:15 na TV Public 

 Další stránka ►