Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 13

 

Cirkus JO-JOO hostuje na Slovensku 30.5 2012

Český národní cirkus JO-JOO dnes večer odehraje svoje premiérové představení na své první Slovenské štaci ve městě Malacky tady bude se dsc05418.jpgsvým mezinárodním programem hostovat až do neděle 3. června 2012. První představení se uskuteční už dnes v 17 hodin o víkendu pak bude představení k vidění od 14 hodin. Další Slovenskou štací pak bude hlavní město Bratislava a to od středy 6.6 2012 do neděle 24.6 2012 představení pak budou k vidění v městské části Ružinov ve všední dny od 17:30 hodin, v sobotu ve 14 a 18 hodin a v neděli v 10 a 14 hodin. A co cirkus na Slovensko přiváží? Tak především to jsou dětské hvězdy Strýc a Synovec, které Slovenské publikum bude znát zejména z loňského ročníku televizní talentové soutěže Československo má talent. Že toho bude, ale mnohem víc se můžete přesvědčit v našem krátkém sestřihu právě z programu cirkusu JO-JOO, který jsme pro vás při této příležitosti připravili. Stejně jako mnoho dalších videí ho najdete na našem youtube kanálu ve složce videa. Toto video je zároveň takovým malím dárkem od nás pro vás. Náš web totiž právě dnes slaví 4 roky od svého oficiálního spuštění.

Včera začal Festival cirkusového umění v Rumunsku 27. května 2012

Včera večer odstartoval v Bukurešti festival cirkusového umění, který pořádá tradiční Rumunská cirkusová společnost Cirkus a varieté fiac2012.jpgGlobus. Festival je specifický tím, že nemá jednotný program. Zástupci cirkusu Globus pozvou vždy do Bukurešti cirkusové podniky z různých států, a ti pak hostují na různých místech ve městě pod svým šapitó a se svým kompletním programem. Všechny programy hodnotí mezinárodní porota a umělci soutěží o cenu festivalu zlatého lva. Kromě domácího podniku cirkusu Globus, který prezentuje svojí show D'ale Bibicilor lui Caragiale, která diváky zavede prostředí Bukurešti na konci 19 století. Letos se ale diváci mohou těšit hned na dva zástupce takzvaných "vodních cirkusů" Do Rumunska letos totiž přijíždí Italský cirkus Loredana Bellucci, který přiváží svoji show Piráti a také Italsko - Španělský podnik Aqatico Zoppiis. Na Bukurešťských náměstích ale bude k vidění i tradiční cirkusový program, který tady bude letos prezentovat Srbský podnik rodiny Vargas, který dlouhodobě působí v Rumunsku - Cirkus Americano. Termín konání tohoto festivalu se letos vrátil do svého tradičního jarního termínu a v ulicích Bukurešti tak budou cirkusy k vidění až do 3. června 2012

Cirque du Soleil znovu hostuje v Praze 25.5 2012

Fanouškům cirkusu už asi Kanadský soubor Cirque du Soleil není netřeba příliš představovat. Tak jenom stručně: Skupina Cirque du Soleil byla untitled.jpgzaložena už v roce 1984 a přinesla žánr tzv. Nového cirkusu - klasické cirkusové prvky, bez zvířat, ale s dokonalou hudbou, světly a kostýmy, která doslova uchvátily svět. V průběhu času se proto soubor rozrostl na několik skupin, které připravují několik programů. V Čechách byl Cirque du Soleil naposledy v roce 2010 se svojí show Saltimbanco, letos ale přiváží nové představení s názvem Alegria. Tuto show už ve světě vidělo přes 10 miliónů diváků a mezi znalci je Alegria považována za tu vůbec nejlepší z repertoáru Cieque du Soleil. Celkem 55 špičkových artistů ze 17 zemí světa v ní prezentuje ohromující představení plné barev, zábavy a překvapení. Dech beroucí akrobacii předvádí například Synchro Trapeze, jejichž vystoupení se odehrává ve výšce 12 metrů nad scénou. Za zmínku stojí i Power Track - vynikající zobrazení synchronizované choreografie na trampolíně, skryté pod podlahou jeviště. Russian Bars zase nabídnou umělce létající vzduchem, provádějící efektní salta a přistávající na tyče, které jsou usazené na masivních ramenech lapačů. Premiéru odehrál soubor už dnes večer v O2 Aréně a k vidění tady bude ještě zítra a to hned ve dvou představeních od 16 a pak od 20 hodin a s diváky se rozloučí v neděli 27. května 2012 ve 13 a naposledy v 17 hodin. Ceny vstupenek se pohybují od 1090 Kč do 1590 Kč.

Fesrival Artisti di strada ve Švýcarsku začíná už zítra 25.5 2012

Už zítra večer odstartuje ve Švýcarském přístavním městě Ascona 9. ročník festivalu pouličního umění a nového cirkusu Artisti di Strada. Představí se na 9-artisti-di-strada.jpgněm hned 30 artistů, akrobatů, hudebníků, klaunů a dalších pouličních umělců z celého světa. Na tento festival tak přijede například Kanadsko - Americké varietní duo Strange Comedy, zajímavé spojení artistiky a erotiky přiváží Australská skupina Shirlee Sunflower, svoji story of love - příběh lásky, ve kterém nechybí ohňová show a pyrotechnické efekty přiváží domácí Švýcarsko - Italská skupina uni-2-tre a další. Podobné festivaly, které se inspirují nejen cirkusovým uměním slavného Kanadského souboru Cirque du Soleil, a pak ho přenáší na náměstí měst, jsou ve světě už dnes nedílnou součástí kultury. A doložit to můžeme například na stále populárnějším Pražském festivalu Letní Letná, který začíná 19. srpna 2012. Ve Švýcarsku se budou tito umělci prezentovat až do 28. května 2012.

Cirkusové podniky na webkamerách měst 23.5 2012

Cirkusové umění je staré už stovky let - naproti tomu o mnoho mladší počítačová a internetová technologie udělala za poslední desetiletí takový pokrok, že díky počítači a internetu můžeme dnes téměř cokoli. A tak díky webkamerám v některých městech můžeme sledovat po internetu cirkusové podniky při jejich hostování. Dnes vám přinášíme odkaz na webkameru ve Švýcarském městě Arau, kde právě v těchto dnech hostuje cirkus Royal. Vy se tak díky tomu můžete podívat na zázemí jednoho z největších Švýcarských podniků a to až do 28. května 2012 na tomto odkazu. Podobná místa, která jsou pod dohledem webových kamer a kam občas zavítají cirkusové podniky jsou v různých zemích. V Čechách je to například webkamera u kruhového objezdu v Kutné Hoře, zřejmě nejlepší místo pro sledování cirkusového podniku je ale webkamera na Vídeňském náměstí Rathausplatz, kam jednou za dva roky míří velký Německý podnik cirkus Roncalli a po dobu hostování ho tak mohou sledovat jeho fanoušci z celého světa.

Cirkusový umělci dnes večer u Bolka Polívky 19.5 2012

Nahlédneme-li zpět na seznam jmen všech hostů, kteří kdy účinkovali v zábavném pořadu Manéž Bolka Polívky, překvapí nás svoji pestrostí a pro-web.jpgoriginalitou a také tím, že už mnohokrát hostil umělce z cirkusové branže. A nejinak tomu bude dnes večer, kdy se zde představí hned celý umělecký soubor nového cirkusu Cirk La Putyka. Tento Český soubor byl založen v roce 2009 a jako samotný žánr nového cirkusu se snaží překračovat hranice mezi akrobacií, moderním tancem, loutkovým divadlem, koncertem a sportem. Těšit se tak můžete na vzdušnou akrobacii, pády, klaunské skopičiny, tanec, ale i mnohá další překvapení. Další s celé řady hostů pak bude fenomenální Francouzský břichomluvec Serge Massot, který se kromě Evropských manéží prezentoval například na letošním festivalu Cirkus Cirkus v Praze, kde jeho vystoupení vyvolalo v publiku bouřlivý potlesk i salvy smíchu. Jestli se mu to povede i v manéži Bolka Polívky můžete vidět už dnes od 20:00 na ČT1.

Circo Miranda Orfei pokračuje v Slovenském turné 18.5 2012

Už včera v podvečer odehrál svoji premiéru cirkus Miranda Orfei ve Slovenském Ružomberoku. V tomto podniku se spojili dvě nejvýznamšjěí miranda-orfei.jpgItalské cirkusové rodiny Orfei a Togni, jejichš kořeny dnes sahají do různých cirkusových podniků po celém světě. Největší atrakcí v manéži tak je drezůra tří afrických slonů, kterou prezentuje Jones Togni, smíšená drezůra šelem, show Amazonských papoušků, nebo tradiční velká drezůra koní. Nechybí ale ani žongléři, akrobaté na vzdušných šálách, nebo na Perských tyčích a bude toho mnohem víc. V Ružomberoku bude cirkus hostovat až do 21. května 2012, potom se více jak 30 cirkusových kamionů přesune do Bánské Bystrice, kde můžete jeho červeno - bílé šapitó pro 1500 lidí navštívit od 24. května do 4. června 2012. Foto: Miranda Orfei

Jížní Korea bude hostit světové cirkusové podniky 12. května 2012

Už od počátku května se do Jihokorejského města Gwangyang, provincie v jižní části poloostrova, začali sjíždět cirkusové podniky z celého světa. U corea2012.jpgpříležitosti 100 výročí světové výstavy EXPO 2012 se tady bude prezentovat hned 6 podniků z celého světa a to až do 12. srpna 2012. Na tuto už tradiční akci byly letos pozvány podniky jako Galtuk ze Španělska, Elemental z Velké Británie, Agora ze Slovinska, Diavolo z USA, letos přijede i Čínský Journey to the West a nechybí ani tradiční Korejský podnik Harma. Návštěvníci tak budou mít ojedinělou možnost na jednom místě vidět odlišnosti v cirkusové produkci, které se rozvíjeli i díky odlišným kulturním zvyklostem v jednotlivých zemích. Například Číňané prezentují tradiční artistiku Čínského draka, Korejský cirkus zase zaujme netradiční akrobacií na chůdách a například Španělský podnik má v programu i výrazné prvky street dance. V Koreji tak bude k vidění opravdu pestrá paleta cirkusového umění.

Cirkusz Eötvös hostuje v Podunajských Biskupiciach 10. května 2012

Včera v podvečer odehrál svoji premiéru Maďarský Eötvös cirkus v Bratislavě, v městské části Podunajské Biskupice, kam se vrátil po necelém eotvos_2012__1_.jpgroce. Cirkus v rámci svého letošního turné na Slovensko přiváži velký mezinárodní program s názvem 1001 atrakcí, ve kterém se představí kromě členů rodiny Eötvös - skvělých žonglérů, drezérů a skákačů, se letos prezentuje také Italský drezér světového formátu Manuel Farina, který do manéže přivede smíšenou drezůru lvů a tygrů, ve které můžete vidět také vzácné bílé tygry. Kromě nich se můžete těšit také velkou show plazů a krokodýlů, velbloudů nebo zeber. A nebude chybět ani typická maďarská disciplína - skákači na koních, nebo velkou ohnivoá show - tu letos prezentují členové rodiny Wertheim, kteří mají české kořeny. Diváky letos bude bavit dvojice klaunů Steven a Jones. V Bratislavě bude cirkus hostovat až do pondělí 14. května 2012. Představení se konají dnes a zítra od 18 hodin, v sobotu v 15 a 18 hodin, v neděli v 11 a 15 hodin a poslední představení v pondělí v 17 hodin. Foto: Cirkus Eötvös

Cirkus JO-JOO se představil v Třebíči 9. května 2012

Dnes odpoledne odehrál svoji premiérovou show Český národní cirkus JO-JOO v Třebíči, kam se vrátil po čtyřleté odmlce. A kromě proslulé beze-jmena.jpggladiátorské show se Sibiřskými tygry, nebo show na motivy filmu Piráti z Karibiku, se pod cirkusovým šapitó představí dvojice mladých artistů, kteří si říkají "Strýc a Synovec" a znáte je z loňského ročníku televizní show Československo má talent, nechybí ale ani umělci z Bulharska, Maďarska nebo Ukrajiny. Těšit se můžete také na vystoupení exotických papoušků Ara, smíšenou drezůru opic poníků a pumy a více jak 60 dalších zvířat. To vše je doplněno o balet, scénické prvky a moderní techniku včetně zpětné projekce a bude toho mnohem víc. V Třebíči cirkus hostuje na Hrádku až do neděle 13. května 2012 ve všední dny můžete představení navštívit od 17 hodin o víkendu pak ve 14 hodin. Na našem webu se můžete těšit na fotografie cirkusu - první část z nich najdete už teď v našem fotoalbu 2012.

Cirkus Originál Berousek v Domažlicích 9. května 2012

Cirkus Originál Berousek dnes zahajuje svoje pětidenní hostování v Domažlicích. Toto město je přitom jakousi náhradou za zrušené turné ve městě Plzeň, kde měl cirkus hostovat původně až do 20. května 2012. Protože se v Plzni, ale vyskytly problémy kvůli umístění cirkusu na původním place v Lochotíně, cirkus svoje hostovaní předčasně ukončil a přesunul se právě do Domažlic, kde bude hostovat až do neděle 13. května a to ve všední dny od 17 hodin, v sobotu od 14 hodin a v neděli pak v 11 hodin. K Plzeňskému incidentu pak v neděli poskytl ředitel cirkusu toto prohlášení:

Představení v Plzni zrušena!

Vážení návštěvníci, s politováním vám musíme oznámit, že v městě Plzni došlo k velmi nepříjemné situaci, a to ohledně umístění našeho cirkusu na sídlišti Lochotín. K umístění cirkusu potřebujeme plochu o velikosti 3000 m2, jelikož však v den našeho příjezdu na tuto plochu bylo velmi nepříznivé počasí a hustý déšť, snažili jsme se vše umístit tak, abychom prostranství nerozjezdili a nezpůsobili tak městu Plzeň nějaké škody. Z tohoto důvodu jsme museli zabrat plochu dvakrát tak větší.

V žádosti, kterou jsme na magistrát města podávali, jsme uvedli, že k záboru potřebujeme ony 3000 m2 a pan starosta Miroslav Brabec nám sám navrhl, abychom tyto 3000 m2 přepsali na 700 m2 s příslibem, že skutečně zabrané metry nikdo nepřijde přeměřovat. Tak se však nestalo, slova pana starosty nebyla dodržena a 3.5.2012 přišli z finančního odboru přeměřovat námi zabranou plochu. Z jejich výpočtu vyplynulo, že bychom museli za každý den pronajaté plochy zaplatit 50.000Kč, což není únosné a tato částka by nešla zaplatit ani v případě, že by byl cirkusový stan celý vyprodán do posledního místa..... (Celé prohlášení naleznete na
www.berousek.cz)

Upozorňujeme ale, že skutečnosti uvedené v tomto prohlášení nebylo možné ověřit u druhé zúčastněné strany - magistrátu města Plzně.

Cirkus Humberto se vrací zpátky do Čech 2. května 2012

Po několika úspěšných štacích u našich sousedů na Slovensku se cirkus Humberto vrací zpátky do České republiky. Už od zítřka bude k vidění v 394006_337854236255338_100000922921132_975397_693762669_n.jpgUherském Brodě na ulici Na dlouhých u muzea Komenského. Cirkus si pro svoje Moravské fanoušky připravil velkolepou show plnou napětí a zábavy, ve které nechybí drezůry medvědů, afrických zeber, velbloudů nebo veselých psíků. Diváky budou bavit také artisté, akrobati žongléři a samozřejmě klaun Mr. Georg. Vrcholem letošního programu ovšem jsou tří Indické slonice Maia, Deli a Laika, které v manéži představí manželé Armando a Romana Renz, pokračovatelé slavné Německé cirkusové dynastie Renz. V Uherském Brodě bude cirkus k vidění až do neděle 6. května 2012. Ve všední dny můžete program navštívit od 17 hodin, v sobotu v 16 a v neděli od 11 hodin.

Magnifico circo Aqatico hostuje v Nitře 27.4 2012

Italský cirkus Magnifico Aqatico rodiny Zoppis už navštívil Paříž nebo Řím a letos poprvé zamířil na Slovensko. Tady už má za sebou úspěšné štace v beze-jmena.jpgKomárně nebo Bratislavě a ve čtvrtek odehrál svoji premiéru v Nitře - tedy asi 170 kilometrů od Českých hranic. Cirkus přiváží netradiční podívanou "vodního cirkusu" tedy kombinaci tradičních cirkusových prvků a manéže ve které je asi 50 000 litrů vody. V programu tak můžete vidět například akrobaty v sítích, netradiční kousky na vodních skútrech, ale nechybí ani tradiční žonglérská vystoupení nebo klauni. To vše spolu s nádhernými kostýmy, hudbou, světelnými efekty a tryskajícími fontánami tvoří dokonalý celek, ve kterém "voda ožívá". V Nitře bude cirkus hostovat až do 8 května. Další Slovensku štací největšího Evropského vodního cirkusu pak bude od 11 do 20. května 2012

  Další stránka ►